Americký prezident Donald Trump se poprvé od návratu z nemocnice do Bílého domu...

Americký prezident Donald Trump se poprvé od návratu z nemocnice do Bílého domu ukázal na veřejnosti, k lidem promluvil z balkonu. (10. října 2020) | foto: Reuters

Trump se po covidu ukázal na veřejnosti. Neměl roušku, slíbil vakcínu

  • 73
Americký prezident Donald Trump se v sobotu poprvé od návratu z nemocnice do Bílého domu ukázal na veřejnosti, ke stovkám lidí promluvil z balkonu. Po prodělaném onemocnění covidu-19, kvůli kterému byl na tři dny hospitalizován, se prý cítí skvěle.

Trump z balkonu promluvil k účastníkům akce označené jako „mírumilovný protest za právo a pořádek“. Davu, z něhož před nadcházejícími prezidentskými volbami zaznívaly slogany jako „další čtyři roky“, řekl, že vakcína proti covidu-19 bude připravena „opravdu velmi brzy“.

Jak poznamenala agentura AFP, Trump si ústa a nos nezakryl rouškou. Bílý dům nezveřejnil výsledky posledního Trumpova testu na koronavirus a odmítl sdělit, zda byl zkoumaný vzorek negativní. Není tedy jasné, zda prezident, který už pracuje z Oválné pracovny, je stále infekční.

Pozitivní test na koronavirus ohlásil Trump minulý týden v noci na pátek, den poté byl hospitalizován ve vojenské nemocnici a začal brát několik léků, včetně remdesiviru. Z nemocnice byl propuštěn po třech dnech, během nichž pravidelně oznamoval, že se cítí dobře.

Ve čtvrtek hlavní lékař Bílého domu Sean Conley uvedl, že prezident má léčbu spojenou s covidem-19 za sebou.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video