Studenti z Francie, které ubodal v Londýně brutální vrah

Studenti z Francie, které ubodal v Londýně brutální vrah - Laurent Bonomo (vlevo) a Gabriel Ferez byli studenty biochemie | foto: BBC

Britové zatkli v souvislosti s vraždou studentů 21letého muže

  • 12
Britští policisté zatkli 21letého muže v souvislosti s brutální vraždou dvou francouzských studentů v Londýně. Dopadli ho nad ránem v jižní části metropole a odvezli na stanici. Nic bližšího zatím neřekli. Brutalita, s jakou byli Francouzi zavražděni, otřásla celou zemí. Na těle jednoho z mladíků byly skoro dvě stovky bodných ran.

"Jednadvacetiletý muž byl zatčen v brzkých ranních hodinách na ulici v jihovýchodní části Londýna v rámci vyšetřování vraždy Laurenta Bonoma a Gabriela Fereze," napsali kriminalisté v oficiálním prohlášení.

Těla dvou třiadvacetiletých francouzských studentů biochemie našli hasiči minulou neděli ve vyhořelém bytě, který měl Laurent Bonomo pronajatý na New Cross v klidné čtvrti Lewisham na jihovýchodě metropole.

Kriminalisté původně mysleli, že mladíky zabil oheň. Při bližším ohledání ale na jejich tělech napočítali dohromady 243 bodných ran, z toho 196 u Bonoma.

Vrah své oběti před požárem, který byl způsoben výbuchem, svázal. Pak je bodal do hlavy, krku a trupu včetně zad. Studenti podle vyšetřovatelů zemřeli v mukách ještě před požárem.

"Za celou svou kariéru jsem se s ničím podobným ještě nesetkal," řekl šéf vyšetřování Mick Duthie. "Rozsah poranění je strašný. Každý, kdo na tomto případu pracuje, je jím zcela šokován."

Laurent Bonomo a Gabriel Ferez prováděli výzkum DNA na londýnské Imperial College. Oba byli ve druhém ročníku magisterského studia, do Londýna přijeli v květnu a koncem července se měli vrátit do Francie.

"Čím více o nich zjišťujeme, tím více se potvrzuje, že to byli dobří, čestní a pracovití mladí muži. Velmi inteligentní, bezproblémoví a oblíbení. Pocházeli z bezúhonných rodin," citoval Duthieho britský server BBC.

Už dříve policie řekla, že Bonomův byt na New Cross, kde hasiči našli těla, byl před požárem vykraden. Zloděj si odnesl přenosný počítač a dvě herní konzole.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video