Čističkou u britského Bristolu otřásl mohutný výbuch. Vyžádal si čtyři oběti

  • 109
Čtyři lidé přišli o život a jeden utrpěl zranění při mohutném výbuchu, který ve čtvrtek před polednem místního času (brzy odpoledne SEČ) nastal v areálu čističky odpadních vod v průmyslové zóně ve městě Avonmouth nedaleko Bristolu na jihozápadě Anglie.

Policie neštěstí nevyšetřuje jako případ související s terorismem.

Dělníci pracovali na vrchu válcovité nádrže s chemikáliemi, která vybuchla. The Times uvádí, že exploze tělo jednoho z nich odmrštila 150 metrů daleko.

Nedaleko se nachází recyklační stanice, která podle britské BBC dočasně přerušila provoz. Úřady žádají lidi, aby do oblasti nechodili. Nehrozí jim sice už žádné nebezpečí, úřady ale nechtějí, aby lidé překáželi záchranářům a vyšetřovatelům v práci.

Jistý svědek uvedl, že slyšel velmi hlasitý výbuch, který otřásl budovami. Jiný vyfotil nádrž, která zřejmě explodovala.

Svědek Jawad Burhan uvedl, že na místě létá vrtulník a pravděpodobně „hledá pohřešované“. „Slyšel jsem výbuch, pracuji hned vedle v jiném skladišti. Po deseti minutách jsem viděl přilétávat vrtulník a také slyšel přijíždějící policejní auta. Policie uzavřela silnici v okolí skladiště,” popsal.

Před necelými dvěma měsíci v docích v Avonmouthu hořely haldy s 20 tisíci tunami kovového šrotu. Kvůli hustému dýmu museli řidiči na silnicích a dálnici M5 kvůli zhoršené viditelnosti jezdit opatrněji.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Bristol, Anglie, výbuch

Video