Bývalý premiér Velké Británie Boris Johnson přišel s rodinou na oslavu...

Bývalý premiér Velké Británie Boris Johnson přišel s rodinou na oslavu pohanského svátku moštování v anglickém Oxfordshiru oblečený jako bezdomovec. (6. ledna 2024) | foto: Profimedia.cz

Návrat k práci novináře. Expremiér Boris Johnson vypadal už jako bezdomovec

  • 8
Bývalý premiér Velké Británie Boris Johnson se s rodinou zúčastnil oslav pohanského svátku jablek a moštování v anglickém Oxfordshiru. V tmavě modré čepici, zastaralé bundě a gumácích vypadal jako bezdomovec, píší zahraniční média. Bývalý šéf vlády, který odstoupil z funkce kvůli četným skandálům, se vrátil k práci novináře.

Boris Johnson se společně se svou manželkou Carrie a s několika ze svých osmi dětí zúčastnil tradičního anglosaského festivalu. Ten se koná každoročně v zimních měsících, kdy farmáři a lidé z blízké komunity dodržují tradice na oslavu bohaté sklizně. Během obřadu se hrají tradiční písně, lidé tancují a pijí mošt.

S Carrie má Boris Johnson tři děti, nejmladší se narodilo loni v létě. S druhou manželkou Marinou Wheelerovou, se kterou se oženil v roce 1993 a rozvedl se v roce 2020, má bývalý předseda britské vlády čtyři děti – Laru Lettice (26), Mila Arthura (24), Cassii Peaches (22) a Theodora Apolla (20).

Plodní Borisové. Johnson má osmé dítě, Kollár se dočkal třináctého potomka

Další, nemanželskou dceru Stephanii (13) má s uměleckou poradkyní Helen Macintyreovou. S první manželkou, novinářkou Allegrou Mostyn-Owenovou, kterou si Johnson vzal v roce 1987 a rozvedl se s ní v roce 1993, děti neměl.

Johnson, který byl jedním z hlavních politických lídrů v kampani za vyvedení Velké Británie z Evropské unie, se stal premiérem v roce 2019. V následujícím roce jeho konzervativci ovládli volby. V roce 2022 však byl nucen rezignovat po řadě skandálů.

V říjnu loňského roku britská televize GB News oznámila, že 59letý konzervativec se stane jejím moderátorem, tvůrcem programu a komentátorem. Johnson, který byl novinářem už před vstupem do politiky, působí od loňského června také jako sloupkař v bulvárním deníku Daily Mail.

30. ledna 2023


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video