Britský premiér Boris Johnson hovoří na klimatickém summitu ve skotském městě...

Britský premiér Boris Johnson hovoří na klimatickém summitu ve skotském městě Glasgow. (2. listopadu 2021) | foto: Reuters

Boris Johnson bude moderovat v televizi. Slibuje nepřikrášlené názory

  • 8
Bývalý britský premiér Boris Johnson bude mít další práci v médiích. Britská televize GB News dnes oznámila, že 59letý konzervativec se stane jejím moderátorem, tvůrcem programu a komentátorem. Johnson, který byl novinářem už před vstupem do politiky, působí od června také jako sloupkař v bulvárním deníku Daily Mail.

„Budu tomuto pozoruhodnému televiznímu kanálu propůjčovat své nepřikrášlené názory na vše od Ruska po Čínu a válku na Ukrajině, na to, jak všechny tyto výzvy řešit, na obrovské příležitosti, které jsou před námi,“ řekl Johnson ve videu, které zveřejnil na sociální platformě X.

GB News uvedla, že Johnson pro ni bude pracovat od začátku příštího roku a bude mít klíčovou roli v pokrývání britských parlamentních voleb v příštím roce i voleb ve Spojených státech.

Plodní Borisové. Johnson má osmé dítě, Kollár se dočkal třináctého potomka

Televize GB News začala vysílat v roce 2021 a její program je směsicí zpravodajství, názorové publicistiky a analýz. Tím se podle agentury Reuters více podobá americkým stanicím jako Fox News než britským vysílatelům. Britský dohled nad veřejnoprávními médii několikrát konstatoval, že stanice porušila pravidla nestrannosti.

Johnson, který byl jedním z hlavních politických lídrů v kampani za vyvedení Británie z Evropské unie, se stal premiérem v roce 2019. V následujícím roce jeho konzervativci ovládli volby. V roce 2022 však byl nucen rezignovat po řadě skandálů.

,

Atentát na Roberta Fica

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu 15. května postřelil útočník v obci Handlová před kulturním domem, kde předtím zasedala slovenská vláda. Politik skončil ve vážném stavu v nemocnici. Podezřelého z útoku policie zadržela.

Video