Diskuze

Pět asijských průšvihů. Vedle Tchaj-wanu děsí spor o Kurily či Jihočínské moře

Asie je v posledních desetiletích místem obrovského ekonomického rozmachu. Je však také kontinentem, kde latentně dřímá řada průšvihů s hrozícím dopadem na bezpečnost a prosperitu světa.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Problém nejsou spory, ale vměšování se do těch sporů globalizací.

0 2
možnosti
VK

A spory mezi Indii a Pakistanem a Bangladesem jsou kde. Pakistan se s Vinou dohodl Indie a Kasmir zna kazdy. Vynechat jeden z nejvetsich sporu si vyhrozuji i jadernyma zbranema je unikum. Tenhle konflikt je realnejsi nez Taiwan

5 0
možnosti
KV

Podle článku je v Asii několik problematických zemí. Ovšem co je spojuje je, že všechny mají problémy s USA. Možná bude tedy problém jinde...

1 9
možnosti
TK

Spojuje je hlavně to, že jsou to zvrácené diktatury co mají imperiální choutky a chtějí útočit na svoje sousedy, zvětšovat svoje území. Tam je hlavní problém ;-)

4 1
možnosti
SB

No jo, to je ta lidská nenažranost.

Tak dlouho jsme my, západní svět, Čínu krmili na zakázkách na spotřební zboží nevalné kvality, až ona vyrostla za prvé za peníze získané touto cestou a za druhé díky s tím spojeným know-how.

A teď nastává doba, kdy každý dolar nebo každé euro, které jsme díky tomu ušetřili, nás bude stát desetkrát více ve výdajích na obranu.

9 1
možnosti

Nenažranost ukazujete Vy.

Naše bílá civilizace vládla planetě několik set let a teď se ostatní civilizace hlásí o své slovo. Čína je civilizace stará asi 4 000 let. Prožívala si své výsluní a úpadky, ale je to zavedená a pracovitá civilizace. V Číně je skoro tolik lidí, jako EU+S. Amerika+J. Amerika.

Není na škodu, že se hlásí o slovo. Problém je v tom, že se o něj hlásí agresivně a zbraněma. Ale tohle nemohl nikdo předvídat.

1 1
možnosti
KT

Ikdyž 3.sv asi bude, jen nevíme kdy, tak je tento článek trochu přitažený (za vlasy). Spor o Kurily ne, indo-čínská konfrontace také asi ne. Jednoznačná hrozba je Čína. Už jen z jejich pocitu je nás hodně atd. jak u rusáků.

0 6
možnosti
VK

ta indocinska konfrontace je realnejsi nez Taiwan, protoze po rozdeleni Indie se Cina dohodla s Pakistanem ale s Indii ne a Pakistan se s Indii ostrelujou v Kasmiru prakticku denne a to ze v pripade boje by Indie bojovala nakonec nejen proti pakistanu sle i proti Indii je asi jasny a ten konflikt by nejspis byl jaderny. Kurily jsou v poho, protoze Japonsko to nechce resit valkou a Rusko jen provokuje

2 0
možnosti