Ředitel blešího cirkusu Robert Birk s jedním z účinkujících

Ředitel blešího cirkusu Robert Birk s jedním z účinkujících | foto: Profimedia.cz

Šéf blešího cirkusu v šoku: Mrazivé počasí zahubilo všechny účinkující

  • 19
Ředitel německého blešího cirkusu Robert Birk byl šokován, když našel ve středu ráno všech 300 svých blech uvnitř přepravního boxu mrtvých. Celá skupina účinkujících se stala obětí mrazivých teplot.

Podle agentury AP cirkus musel okamžitě začít hledat nové účinkující, aby mohl vystoupit na festivalu pod širým nebem ve městě Mechernich-Kommern v západním Německu.

Organizátor festivalu Michael Faber řekl, že experti na hmyz z nedaleké univerzity budou schopni rychle vytrénovat 50 blech, aby cirkus mohl na festivalu vystoupit. "Doufám, že to zvládneme bez dalších katastrof," uvedl.

Ředitel Robert Birk dodal, že to bylo vůbec poprvé, kdy cirkus přišel o všechny blechy najednou.

Bleší cirkus

Jde o pouťovou atrakci s dlouhou historií. Ve skutečnosti se blechy mající krátký život necvičí, ale pečlivě se oddělí jedinci lezoucí a skákající.

Po rozdělení je blechám navléknut na krk obojek z jemného zlatého drátu. Skákající blechy kopají do malých lehkých míčků, lezoucí blechy tlačí autíčka nebo roztáčejí miniaturní ruské kolo.

Některé bleší cirkusy vypadají, jako když v nich účinkují živé blechy, jsou však plné mechanických, elektrických a magnetických zařízení.

zdroj: cs.wikipedia.org

,