ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Isifa/Marie Claire Grop

Chirurgové vyndali z břicha ženy 78 vidliček a lžic

  • 2
Margaret Daalmansová ráda polyká stříbrné jídelní náčiní. Její posedlost ji dostala až na operační stůl, když do sebe vpravila všechny vidličky a lžíce z jídelny.

Daalmansová přišla do nemocnice v holandském Rotterdamu s bolestí břicha. Není divu, že dvaapadesátiletá ženu nepříjemné pocity pocítila. Překvapení lékaři odhalili na jejím rentgenovém snímku desítky vidliček a lžic. Na stolečku vedle operačního stolu vyskládali 78 kusů.

"Zřejmě trpí nějakým druhem obsese a vždy když usedne k jídlu, ignoruje potraviny a sní příbor." řekl deníku Daily Telegraph jeden ze zdravotníků.

"Nevím proč, ale cítím velkou potřebu jíst stříbro. Nemohu si pomoct," řekla lékařům Daalmansová, která pracuje jako sekretářka v realitní kanceláři.

Zdravotníci zjistili, že žena nebyla kvůli pojídání příborů léčena poprvé. Byla u ní diagnostikována porucha osobnosti, která způsobuje nutkavou potřebu pojídat příbory a teď podstupuje léčebnou terapii.

Nizozemští lékaři prohlásili, že už se setkali s lidmi polykajícími zvláštní předměty, ale nikdy nevyndavali z člověka takové množství lžic a vidliček najednou. Proč se v břiše Daalmansové nenašel ani jeden nůž, nedokáží vysvětlit.

Pacientka se po operaci již plně zotavila a údajně teď dobře reaguje na léčbu své posedlosti.

Podobný případ se objevil i v Peru, kde lékaři vyjmuli z žaludku muže skoro kilo železa. Stavební dělník pojídal kovové předměty několik měsíců. V jeho těle se našly hřebíky, mince, rezavé dráty a kovový odpad.