Sara Agintasová

Sara Agintasová | foto: The Sun

Obézní Britka odmítá pracovat a chce od státu zaplatit operaci žaludku

  • 146
Třiačtyřicetiletá Britka Sara Agintasová se vykrmila na neúctyhodných 209 kilogramů. Přibrala hlavně během těhotenství. Jako nezaměstnaná dostává ročně od státu v přepočtu asi půl milionu korun, ale od daňových poplatníků chce víc. Žádá více než 400 tisíc korun, aby mohla jít na podvázání žaludku.

Ohromná váha prý Britce znemožňuje pracovat, takže by jí měl stát poskytnout peníze na operaci. Poté, co propadla stropem ve státním bytě, jí lékaři nařídili dietu.

Agintasová ale tvrdí, že je pro ni příliš náročná a se šesti dětmi není schopná ji vydržet. Právě těhotenství viní z toho, že měla nezřízené chutě na jídla z rychlých občerstvení a přibrala na 209 kilogramů.

"Nemůžu pracovat, protože jsem příliš obézní, abych se vešla do kancelářského křesla, stát vydržím v kuse jen dvě minuty. Nemůžu si dovolit osobního trenéra nebo operativní odstranění tuku, potřebuju tak pomoc od daňových poplatníků," řekla pro list The Sun žena z Milton Keynes.

Po prvním dítěti si zkoušela najít práci, ale když ji odmítli v patnácti zaměstnáních, vzdala to, radši žije ze sociálních dávek.

"Vím, že je mojí chybou, že jsem obézní, ale kvůli těhotenským chutím jsem nebyla schopná přestat jíst," tvrdí Britka.

Agintasová kromě nezkrotných chutí přiznala, že si během posledního těhotenství neupřela ani pivo. Denně vypila dvanáct malých plechovek, a to až pětkrát týdně.