Salma Hayeková a François-Henri Pinault | foto: Profimedia.cz

Salma Hayeková se vdala za francouzského milionáře

  • 19
Herečka Salma Hayeková si ke své svatbě s francouzským milionářem Françoisem-Henrim Pinaultem vybrala neromantičtější den v roce. Novomanželé si své ano řekli na den svatého Valentýna.

Obřad se konal v Paříži v naprostém soukromí. "Byli oddáni v sobotu v jedenáct hodin. Oddal je v naprostém soukromí můj zástupce. Oni to tak chtěli," uvedl podle ČTK starosta Jean-Pierre Lecoq.

Ještě v létě loňského roku to však vypadalo, že se žádná romantická svatba konat nebude. Pár, který spolu vychovává téměř dvouletou dceru Valentinu Palomu, totiž zrušil zásnuby. Netrvalo ale dlouho a šťastní novomanželé se opět usmířili.

Salma Hayeková s dcerou

Jednačtyřicetiletá Salma Hayeková se sice proslavila především jako herečka, zvládá však i funkci zpěvačky, producentky či režisérky.

Své fanoušky okouzlila především hlavní rolí ve filmu Desperado režiséra Roberta Rodrigueze, kde zazářila po boku Antonia Banderase. Životní rolí se však pro ni stala postava malířky Fridy Kahlo v oscarovém filmu Frida, na kterém herečka spolupracovala také jako producentka.

Štastný manžel mexické krásky François-Henri Pinault je prezidentem společnosti Pinault-Printemps-Redoute, která vlastní světové módní značky, jako jsou Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga nebo Stella.