Richard Genzer a Linda Finková

Richard Genzer a Linda Finková | foto: KORZO

Richard Genzer se dočkal syna, zapíjel ho až do rána

  • 11
Manželé Richard Geňa Genzer a Linda Finková se v noci ze čtvrtka na pátek stali dvojnásobnými rodiči. V pražské porodnici v Motole se jim totiž narodil syn.

Téměř čtyřkilový chlapeček měřící 53 centimetrů dostal jméno Matyáš a na svět mu pomáhal i jeho otec. "Byl jsem u porodu stejně jako poprvé, kdy se narodila dcera Viktorka, ale fungoval jsem samozřejmě jen jako opora manželce. A jak se cítím? Jsem šťastnej!," prohlásil Genzer.

Matyáš Genzer, syn Richarda Genzera a Lindy Finkové
Matyáš Genzer, syn Richarda Genzera a Lindy Finkové

"Vypadá jako E.T. a taky trochu jako Zdeněk Srstka," dodává s úsměvem zpěvačka, která je s malým na nadstandardním pokoji, kde už ho stihla okouknout rodina, kamarádka a kolegně Monika Absolonová či tanečnice Marcela Kerlesová. Jen sestra Viktorka si musí chvíli počkat, táta s mámou ji totiž před očekávaným termínem porodu "uklidili" na chatu k babičce.

Linda Finková s dcerou Viktorkou
Linda Finková s dcerou Viktorkou

Porod proběhl v klidu a navíc bezbolestně. Zpěvačka se totiž po komplikacích, které se objevily při porodu Viktorky, rozhodla pro epidurální anestezii. "Poprvé jsem se trápila a myslela, že bolestí vyskočím z okna. Tentokrát jsem ten pocit měla jen první dvě hodiny. I Ríša se po prvních zkušenostech bál trochu víc, ale zvládlo se to nakonec všechno líp," říká Finková.

Monika Absolonová a Linda Finková
kamarádky Monika Absolonová a Linda Finková

Chlapeček bude rozhodně zdravé dítě. Ještě před jeho narozením totiž zapíjela jeho příchod na svět již zmíněná Monika Absolonová. "Monča věděla, že jedu do porodnice a čekala před ní. S partou kamarádek tam kouřily a pily. Malého viděla deset minut po jeho příchodu na svět."

Svého syna řádně zapil i pyšný táta, když oslavu narozenin ředitele Divadla Broadway Petra Dodala protáhl díky téhle události až do ranních hodin. Oslavy prý rozhodně nekončí a bude se v nich pokračovat. Nejméně do té doby, než přijde jeho manželka s dítětem domů z porodnice, což by mělo být po neděli.