Mel Gibson | foto: Profimedia.cz

Mel Gibson se po osmadvaceti letech rozvádí

  • 5
Manželka amerického herce a režiséra Mela Gibsona podala žádost o rozvod. Robyn Gibsonová se rozhodla, že po osmadvaceti letech společného soužití už dále nebude snášet jejich přetrvávající spory.
Gibsonová zažádala o rozvod se svým manželem u vrchního soudu v Los Angeles. Manželský pár zároveň vydal prohlášení, ve kterém žádá sdělovací prostředky o respektování soukromí. "Během našeho manželství i odloučení jsme se vždy snažili zachovat si soukromí a čest naší rodiny a hodláme tak činit i nadále," stálo v dokumentu, který cituje ČTK.  

Podle amerického televizního pořadu Entertainment Tonight žili manželé odděleně již skoro tři roky. Během téměř třicetiletého manželství si pořídili sedm dětí, z nichž šest je už dospělých. Robyn Gibsonová zažádala o společné opatrovnictví jen u desetiletého syna Toma. Manželství bude rozvedeno i přesto, že třiapadesátiletý Mel Gibson je silně věřící katolík.

Mel Gibson a Robyn Gibsonová

Herec pochází z Austrálie, odkud se přestěhoval do Hollywoodu a během osmdesátých a devadesátých let se stal jednou z největších hollywoodských hvězd. Za film Statečné srdce dokonce získal dva Oscary.

Poslední hlavní role si zahrál v roce 2002 a o dva roky později už obsadil post režiséra u šokujícího snímku Umučení Ježíše Krista.

Roli režiséra si zopakoval ještě v roce 2006, kdy natočil film Apocalypto. Krátce předtím si ale Gibson u svých fanoušků pošramotil reputaci, když byl zadržen za řízení v opilosti a při té příležitosti zasypal policii antisemitskými výroky. I když se za opilecké řeči omluvil a podstoupil protialkoholní léčbu, soud mu vyměřil tříletou podmínku.