Brankář Petr Čech s těhotnou manželkou Martinou na galavečeru Zlatý míč 2007 | foto: Milan Nováček

Gólman Čech má dceru Adélku

  • 2
Fotbalový brankář Petr Čech se stal otcem. Ve středu krátce po šesté hodině ranní přivedla jeho žena Martina na svět jejich první dítě, dceru Adélku. Měří 49 centimetrů a váží téměř tři kilogramy.

Maminka i holčička jsou v pořádku.

"Adélka je zdravá a má se čile k světu. Martina Čechová se cítí dobře a těší se z prvních okamžiků s Adélkou," stojí v tiskové zprávě společnosti Sport Invest, která gólmana Chelsea zastupuje.

Čech se nedávno nechal slyšet, že je pro něj narození prvního potomka velkou událostí. "To, že jsme počali dítě, je pro mě jednoznačně nejhezčím zážitkem roku," pronesl.

Ale u porodu hvězdný brankář být nemohl. Pětadvacetiletého gólmana totiž čekala odveta utkání Ligového poháru na hřišti Evertonu a Čech musel být s týmem na předzápasovém soustředění.

Čech se tak na dálku vyrovnal svému velkému rivalovi Gianluigi Buffonovi, s nímž několik let soupeří také o pozici nejlepšího brankáře světa. Opora Juventusu Turín je totiž tatínkem už od konce prosince.

Na rozdíl od Čecha má ale Buffon postaráno o svého možného nástupce mezi tyčemi: jeho česká přítelkyně Alena Šeredová totiž 28. prosince porodila syna Louise Thomase. - více zde