Herečka Candace Cameron Bure

Herečka Candace Cameron Bure | foto: Profimedia.cz

Herečka chce role ve filmech o tradičním manželství. Nařkli ji z nenávisti

  • 75
Candace Cameron Bure (47), známá například ze seriálu Plný dům, čelí vlně kritiky. V rozhovoru pro Fox News řekla, že odchází ze stanice Hallmark, protože chce pracovat pro televizi, která ukazuje tradiční manželské svazky. Herečka byla nařčena z nenávisti vůči komunitě LGBTQA+.

Podle hereččiny kolegyně Danicy McKellarové (46), která se proslavila rolí v seriálu Báječná léta, šlo jen o nedorozumění. „Věřím, že Candace Cameron Bure svůj výrok nijak nenávistně nemyslela,“ zastává se jí.

Mezi odpůrce Bure patří například herec Neal Bledsoe, který prohlásil, že se od ní i od televizní stanice Great American Family, kde herečka nyní působí, hodlá distancovat. McKellarová uvedla, že ona nic takového neplánuje. „Neal je rozhodně skvělý člověk. Je to výborný herec a baví mě s ním pracovat. Oba máme LGBT komunitu rádi a podporujeme ji, o tom žádná. Víte, já jen nesouhlasím s tím, jak si ty její komentáře vykládá. Prostě to nevidím stejně,“ vysvětluje McKellarová.

LGBT lidé tu byli vždy. Porno jsem kdysi schovával pod matrací, říká Starý

Televizní stanice Great American Family podobně jako Hallmark vysílá pořady rodinného zaměření. Bure se na Hallmarku rozhodla skončit a přejít na jinou stanici. Když se jí v jednom z rozhovorů na Fox News ptali na důvod jejího náhlého rozhodnutí, překvapila mnohé svou odpovědí a vysloužila si kritiku na sociálních sítích i od některých spolupracovníků.

„Srdce mi říká, že bych chtěla vyprávět příběhy, které mají smysl a hloubku. Lidé na stanici Great American Family jsou podle mě křesťané, kteří mají v lásce Boha a chtějí podporovat víru a dobrou rodinnou zábavu. Od práce pro tuto televizi očekávám zaměření především na tradiční manželské svazky,“ vyjádřila se Candace Cameron Bure, která se netají tím, že je věřící.

Neal Bledsoe a Danica McKellarová (New York, 5. prosince 2019)

Celebrity jako tanečnice a youtuberka JoJo Siwa nebo country zpěvačka Maren Morrisová okamžitě označily její výrok za homofobní. Herečka a producentka Hilarie Burtonová ji zase ve svém tweetu nazvala bigotní, pokryteckou a chamtivou.

Bure proto krátce po poskytnutí rozhovoru vydala dodatečné prohlášení na svou obhajobu. „Aby si někdo byť jen pomyslel, že bych snad chtěla kohokoliv záměrně urazit nebo mu ukřivdit… To mi láme srdce. Všichni, kdo mě znají, dobře vědí, že cítím velikou lásku a náklonnost ke všem lidem na světě,“ napsala herečka.

Herec Neal Bledsoe, který si společně s Danicou McKellarovou zahrál ve třech filmech, se však tímto prohlášením nedal uklidnit a stojí si za tím, že pro společnost Great American Family nikdy pracovat nebude.

VIDEO: Bureová se ohradila proti nařčením z nenávisti vůči LGBTQA+:

,