Jitka Zelenková a Helena Vondráčková v Lucerně (2007) | foto: Milan Nováček

Zelenková: Nechci vystupovat jen jako kamarádka Vondráčkové

  • 10
Jitka Zelenková se sice pyšní již od roku 1970 přátelstvím s Helenou Vondráčkovou, jedna maličkost jí ale přesto ve spojení s její kolegyní vadí.

"Budu už počtvrté hostem na vánočním koncertu Heleny 21. prosince v Lucerně a všude o sobě čtu, že na něm zazpívá Monika Absolonová, Michal David a kamarádka Jitka Zelenková. S Helenou se máme rády a respektujeme se navzájem, ale kdybych byla jen její kamarádka, neobstála bych v zaplněné Lucerně," říká s úsměvem Zelenková.

Momentálně doufá, že obstojí před svým publikem, chystá totiž turné patnácti koncertů nazvané Splněná přání, které vypukne 1. prosince ve Vlašimi. Oblékne na něj civilní oblečení, ale zazáří také v bílé. "Na koncertech to mám tak, že vždy první půlku odzpívám v civilnějším oblečení tmavé barvy a v té druhé se objevím v bílé. I tentokrát budu mít šaty ze salonu Mašíndová-Zárubová," líčí zpěvačka.

Jitka Zelenková

Na zájem si stěžovat nemůže. Čtyři koncerty má například vyprodané už na Vánoce příštího roku. "Je to bezvadné, doba je zlá," směje se.

Zelenková ovšem nekoncertuje sama, je také hostem mnoha bandů, například Felixe Slováčka a swingových kapel. V jedné lanškrounské kapele je dokonce obklopena samými osmnáctiletými muzikanty. "Je bezvadné, že se i dnešní mládež věnuje swingu, který je u mě alfou a omegou a bez kterého si svůj pořad nedovedu představit.

Zelenková dostala mimo jiné nabídku od rozhlasové stanice na vlastní půlhodinový pořad s názvem Večerní pohoda. Za sebou má už tři vysílání a protože jsou ohlasy více než dobré, natočí další. Jedno z nich se bude vysílat dokonce na Nový rok, v první sváteční den blížícího se roku 2009.