Vzestupy a pády roku: Vítězka StarDance, coming out i Vondráčkové držkopád

  • 19
Rok 2023 byl pro některé známé tváře opravdu úspěšný. Jiné osobnosti na něj radši snad ani nebudou vzpomínat. Připomeňte si, komu se dařilo a kdo by události z uplynulého roku radši vymazal z paměti.

Vzestup první Z outsiderky královnou parketu

Darija Pavlovičová a Dominik Vodička ve StarDance XII

Vyhrála jako nejmladší soutěžící letošního StarDance. Herečka Darija Pavlovičová (22) a její taneční partner Dominik Vodička (27) do show vstupovali podle některých jako outsideři. Dvanáctý ročník nakonec vyhráli. Ve finále se utkali se snowboardistkou Evou Adamčíkovou s Jakubem Mazůchem a Kajakářem Vavřincem Hradilkem s Kateřinou Bartuněk Hrstkovou.

„Samozřejmě jsme čekali, že vyhraje Eva Adamczyková. Tančila fakt dobře. Sice jsme ji dohnali známkami, za což jsem rád, ale každé kolo byli s Jakubem Mazůchem výborní,“ podotkl tanečník Dominik Vodička v Rozstřelu.

Snowboardistku na vítězství tipovala i spousta jejích fanoušků, kteří vítězství Dariji Pavlovičové nedokázali přijmout. „Negativní reakce na sociálních sítích jsou pochopitelné. Nezasahuje mě to. Každý máme někoho, komu fandíme. Někoho to více naštvalo,“ přiznala herečka, která měla z vítězství velkou radost.

Vzestup druhý Farářka šla s pravdou ven

Martina Viktorie Kopecká, farářka Církve československé husitské

Farářka Církve československé husitské Martina Viktorie Kopecká (37) překvapila nyní mnoho svých obdivovatelů. Ve své nové knize Zpověď farářky přiznala, že žije se ženou. Ke coming outu ji vedlo hlavně „rozhodnutí již nepředstírat, nelhat a touha žít v pravdě“.

Přiznala, že svou orientaci si uvědomila v sedmadvaceti letech, nikdy dříve však nesebrala odvahu odpovídat na některé otázky po pravdě, až nyní. „Rozbalila jsem krabici s nálepkou ‚křehké, neklopit‘ a postupně se snažila upřímně vyrovnat s jejím obsahem,“ pokračovala a a dodala, že v knize odevzdala své myšlenky, učinila upřímné pokání a dotkla se úlevy, která je s tím vším spojena.

S partnerkou Andreou žije farářka několik měsíců. Cítí prý ale, že se jedná o zásadní vztah. „Něco je jiné. Vnímám, že mám po svém boku výjimečnou osobu, se kterou chci prožít celý život. A také nám už dávno není dvacet. Samozřejmě jsem se i zamýšlela nad tím, jak může být vše bolestivé, jaké přijdou následky, reakce,“ řekla.

Vzestup třetí Zlatá i absolutní Slavice

Zlatá slavice za rok 2023 Ewa Farna

Letošního Českého slavíka vyhrála Ewa Farna (30), která si odnesla i Absolutního slavíka. Předčila Lucii Bílou a Monikou Absolonovou. „Vždycky si říkám, že budu vtipná, a pak se tady dojmu jak k*etén,“ uvedla dojatá zpěvačka, která se na první místo vrátila po loňské odmlce. Farna si v závěru večera přišla ještě pro jednu cenu, získala totiž nejvyšší počet hlasů i celkově a patří jí tedy kategorie Absolutní slavík. „Moc si toho vážím, myslím, že za to může to moje skvělé léto.“

Zpěvačka měla úspěch i oslavou svých třicetin ve vyprodané O2 areně. Show česko-polské interpretky byla výjimečná a v lecčems průkopnická. Bodovala svou svěžestí, lehkostí, chytrostí, vkusem i ženskostí a vtipem.

Ewa Farna na koncertě v O2 areně (14. října 2023)

Těžko říct, kolik z patnácti tisíc přítomných diváků fandilo zpěvačce už od onoho roku 2006, v němž vydala svůj první singl Měls mě vůbec rád? V každém případě už dnes nelze pochybovat o tom, že dříve podceňovaná dětská hvězdička se úspěšně etablovala v jednu z nejvýraznějších osobností domácího popu.

Dramaturgicky výborně zvládnutý koncert vrcholící hity jako Na ostří nože, Boky jako skříň, Zapadlej krám nebo Vánoce na míru nasadil laťku pro její kolegyně hodně vysoko.

24. listopadu 2023

Vzestup čtvrtý Za pomoc medaili

Medaili předsedy Senátu dostali například podnikatel Dědek, klavírista Kačo i...

Influencerka Nikol Leitgeb (37) se svým sledujícím na sociálních sítích v létě pochlubila, že dostane od předsedy Senátu Miloše Vystrčila stříbrnou medaili. Je to symbolické ocenění osobnostem z řad vědců, umělců, sportovců a dalším osobám, které vynikly ve svých oborech či vykonaly zvláštní čin.

„Beru to tak, že medaile není tak úplně pro mě, ale pro extrémně empatickou a dobrosrdečnou komunitu lidí, která mě na Instagramu sleduje a pravidelně se zapojuje do sbírek. Jsem spíš jejich zástupce. (úsměv) Spolu jsme vybrali už něco kolem 40 milionů, což je báječný, a jsem ráda, že to báječný přijde i panu předsedovi. Vážím si takového návrhu,“ uvedla tenkrát Nikol Leitgeb pro iDNES.cz.

Martina Pártlová, Nikol Leitgeb a Veronika Arichteva v pořadu Máme rádi Česko (2023)

Bývalou herečku, známou pod dívčím příjmením Štíbrová například ze seriálu Pojišťovna štěstí, moderátorku z rádia, členku komediálního uskupení 3v1, kde vystupuje spolu se zpěvačkou Martinou Pártlovou a herečkou Veronikou Arichtevou, na Instagramu sleduje přes 668 tisíc lidí.

Právě sílu sociálních sítích Nikol Leitgeb už několikrát využila na pomoc nadačním sbírkám a během pár dní se jí povedlo spolu se sledujícími vybrat miliony korun. Za tyto aktivity jí poklonu složil i moderátor Leoš Mareš, který ji označil za královnu českého Instagramu. Nedávno založila vlastní nadační fond Radovan. Medaili od předsedy Senátu dostala 28. září.

28. září 2023

Vzestup pátý Útěk hrobníkovi z lopaty

Jeremy Renner na záběrech z nemocnice po nehodě v interview herce a Diane...

Americký herec Jeremy Renner (52) měl z pekla štěstí. Na začátku ledna 2023 utrpěl vážné zranění při odklízení sněhu. Byl víc než dva týdny hospitalizován poté, co ho při odklízení sněhu z příjezdové cesty poblíž jeho domu v Nevadě přimáčkl jeho sněžný pluh vážící šest a půl tuny.

Renner utrpěl tupé poranění hrudníku, kvůli kterému musel podstoupit dvě operace, uvedla jeho mluvčí. Lékaři mu zlomená žebra spravili titanovými tyčemi a šrouby, stejně tak i nohy a obličej, kde mu museli znovu udělat oční důlek. „Byl jsem plný lásky a titanu,“ řekl později v dubnu se smíchem s odkazem na lékaře a hlavně rodinu, která mu hodně pomáhá.

Během prvního rozhovoru od nehody byly zveřejněny záběry herce z cvičení, které absolvuje každý den. Nejdřív chodil pomocí chodítka, později už jen pomocí hůlky. Po měsících rehabilitace a rekonvalescence se herec opět dostal do formy.

Pád první Konec s hraním?

Zdeněk Godla

Zdeněk Godla (48) v září oznámil, že končí s herectvím. Vrátí se prý ke své původní práci, zednictví a kopáčství. Oznámení může souviset s jeho finančními potížemi a devatenácti exekucemi. I s úroky a poplatky by měli manželé Godlovi uhradit přes milion a půl korun.

„Ode dneška končím, ukončuji veškeré natáčení a jdu zpět do práce. Ať mám klid od médií, už nechci mít nic s herectvím. Herec nejsem a nikdy nebudu,“ napsal Zdeněk Godla ve čtvrtek na svém facebookovém profilu. „Že je konec, mi je líto. Ale už nemůžu dále pokračovat. Omlouvám se touto cestou známým i fanouškům, co mi zbyli. Už o mně neuslyšíte. Nikde mě nebude vidět. Děkuji všem za vše, sbohem.“

Zdeněk Godla v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 (2019)

Podle informací webu Extra.cz, získaných z insolvenčního rejstříku, zrušil Vrchní soud v Praze Godlovi kvůli neplacení dluhů insolvenci, potvrdil dřívější rozsudek krajského soudu a poslal ho spolu s manželkou zpět do devatenácti exekucí. V těch by měli Godlovi zaplatit až násobky toho, co by uhradili v oddlužení.

Kromě seriálu Most! si Zdeněk Godla zahrál například také ve filmech Invalida, Cesta ven, Bastardi: Reparát nebo v seriálech Ordinace v růžové zahradě, Rapl či Dobré ráno, Brno!

29. března 2023

Pád druhý Zápasníka podezírají z týrání

Karlos Vémola krmí svou tygřici Antonii Rambu (listopad 2022).

I když MMA zápasník Karlos Vémola (38) spolupracoval s úřady a do poslední chvíle se snažil najít řešení, aby jeho tygřice mohla zůstat v Česku, začátkem prosince došlo k jejímu přesunu do zahraničí. Antonie Ramba skončila v záchranné stanici, kterou provozuje organizace Four paws v německém Maßweileru.

„Dnes byl velmi těžký den, protože nám odvlekli člena rodiny, o kterého jsme se starali. Hlavně tedy Karlos, protože on je obrovský milovník zvířat, stará se o ně opravdu nadstandardně s velkou láskou,“ komentovala situaci jeho manželka Lela Vémola. „Není to jen o tom, že si někdo pořídí nějaké zvíře a machruje s ním. Můj manžel zvířata opravdu miluje.“

6. prosince 2023

Ještě před odvozem zvířete veterináři přišli na to, že tygřice má chirurgicky odstraněné drápy. Státní veterinární správa, proto prověří podezření na týrání zvířat, uvedlo ministerstvo životního prostředí.

Vémola obvinění odmítá. „Po všech těch hnusech, co jsem si v posledních pár dnech zažil, kdy jsem v podstatě přišel o člena rodiny, se ještě dozvídám, že úřady rozjíždějí nějakou verzi o tom, že Vémola týrá zvířata. O svá zvířata jsem se vždycky dobře staral,“ řekl zápasník.

8. prosince 2023

Pád třetí Praní špinavého prádla

Ondřej Gregor Brzobohatý a Taťána Kuchařová

Několik měsíců plnily stránky bulváru zprávy o anulaci církevní svatby hudebníka Ondřeje Gregor Brzobohatého (40) a missky Taťány Kuchařové (36). Muzikant se dokonce rozhodl podat žalobu za pomluvu na svou exmanželku. Dvojice se prostřednictvím příspěvků na sociálních sítích dohadovali kvůli zveřejněnému obsahu církevní žaloby, kterou podala Kuchařová na Brzobohatého.

V jednom z bodů se například píše, že Brzobohatý není sexuálně vyhraněn. Podle Kuchařové se také rád převléká za ženu, což připustil. „Nechávám si říkat Tiffany Richbitch. Křestní jméno je inspirováno mým milovaným filmem s Audrey Hepburnovou Snídaně u Tiffanyho. A Richbitch je vtipným odkazem na mé příjmení. Celé je to nadsázka,“ vysvětlil a dodal, že podle něj je vše pomstou exmanželky za to, že si dovolil od ní odejít.

V září se pak hudebník potřetí oženil. Vzal si moderátorku Danielu Písařovicovou (45). Své „ano“ si řekli v Itálii. Na veselku byli pozvaní jen nejbližší.

22. září 2023

Pád čtvrtý Zrušená O2 arena

Michal Nesvadba a Leoš Mareš

Na sociálních sítích se dlouho řešila zrušená show Michala Nesvadby (66) v pražské O2 areně. Po záběrech, na nichž herec vyhazoval vytištěné plakáty, se tématem stal i Leoš Mareš (47), který měl show produkovat, přestože to nejdřív odmítl. Moderátor se k věci na Instagramu vyjádřil po dotazu jedné sledující. Došlo i na často zmiňované předražené vstupenky, přičemž nejlevnější pro dospělého byla za 990 korun a pro dítě za 690 korun.

„Lidé o show neměli zájem ani tentokrát. Po startu prodeje se stalo to, co se stalo. Hodně se mluvilo o cenách vstupenek. Mimochodem, Michal mi osobně říkal, že to nechápe, že ceny jsou nastavené výborně, protože původní ceny v O2 universum před rokem byly ještě vyšší. Nicméně se o akci potom už moc nemluvilo. Sám Michal nedal kromě zahájení prodeje, tedy od 1. června, na svůj Instagram ani jeden, opakuji ani jeden reklamní post, který by akci anoncoval. Celou dobu Michal opakoval, že vstupenky na tento typ akce se prodávají až před Vánoci,“ prozradil Mareš.

Moderátor ještě v říjnu navrhoval, aby show odložili na únor. Nesvadba s tím nejdřív souhlasil. Pak se ale rozhodl, že projekt se nebude realizovat. „Sám Michal svoji show odpískal. Souhlasil jsem tedy a samozřejmě uhradil veškeré náklady, které během produkce za poslední rok vznikly. A to včetně ztrát způsobených zrušením akce. Michal nezaplatil za pokus udělat akci v O2 areně ani korunu. Udělal jsem to ale rád. Michal je pro mě legendou a přeji mu, aby se mu podařilo jeho sen zrealizovat. Moc mu na tom záleželo a vymyšlené to má opravdu pěkně,“ dodal Mareš.

Pád pátý Šíleně odřená Vondráčková

Helena Vondráčková

Velký pád, a to doslovně, má za sebou i zpěvačka Helena Vondráčková (76). Po pádu ze schodů v září skončila se zlomeným žebrem a podlitinami v Ústřední vojenské nemocnici v Praze.

„Ten večer jsme byli s Martinem na oslavě narozenin Františka Janečka. Martin už byl nahoře v ložnici, já šla po schodech za ním, na sobě jsem měla dlouhé bílé šaty a nesla jsem sklenici s vodou, takže jsem se nedržela zábradlí. A když už jsem došla na podestu, zřejmě jsem si tu dlouhou sukni přišlápla, zavrávorala jsem a normálně jsem se srolovala po těch osmi schodech dolů až na dlažbu. Sklenici jsem samozřejmě upustila, takže všude byla voda a střepy,“ vzpomínala zpěvačka v rozhovoru pro týdeník Téma.

„Martin shora slyšel, jak sténám, a tak vylétl z ložnice, bosý běžel za mnou a po té vodě uklouzl a spadl rovnou na mě. Tím mi zřejmě zlomil žebro. Od střepů jsem měla malé ranky na nohou, které se mi pak ještě zanítily, protože jak jsem měla hodně vystoupení, snažila jsem se je zamaskovat make-upem a zanesla jsem si tam infekci. Martin si zase rozřízl jedno chodidlo, a protože bere léky na ředění krve, strašně krvácel. Takže když jsem se z toho pádu vzpamatovala a zjistila, z koho z nás ta krev vlastně crčí, běžela jsem do kuchyně pro papírovou utěrku, abych to všechno setřela, a ošetřila ho obvazem,“ dodala s tím, že to kupodivu tak moc nebolelo.

„Protože se mi zlomilo čtvrté žebro, což je zhruba pod lopatkou. Kdyby to bylo níž, nemůžu ani dýchat, natož zpívat, to je prý nejbolestivější. Sanitku jsme zavolali až ráno, když se ukázalo, že Martinova noha pořád nepřestala krvácet, krev byla úplně všude. No a to byl už můj třetí držkopád,“ dodala.

27. září 2023