Helena Vondráčková

Helena Vondráčková | foto: Michal Šula, MF DNES

Vondráčková vysoudila další omluvu

  • 15
Vrchní soud v Praze v odvolacím řízení rozhodl pravomocným rozsudkem, že redakce časopisu Rytmus života je povinna omluvit se zpěvačce Heleně Vondráčkové. A to za další nepravdivé výroky.

„Tento rozsudek postihuje jen jeden z mnoha lživých článků, které zmíněný plátek vydal. Další soudní rozsudky budou následovat, pokud nedojde k mimosoudnímu narovnání,“ uvedl v reakci na soudní verdikt manžel a manažer Heleny Vondráčkové Martin Michal.

„V poslední době se útoky tohoto média, které své čtenáře šířením lživých informací podvádí, stupňují. Mně dokonce přišla z mobilního telefonu redaktorky Rytmu života Veroniky Klikové urážlivá, pomlouvačná a hlavně anonymní SMS. To vše svědčí o tom, na jaké dno tento ubohý plátek spadl,“ říká Michal.

„Jsme rozhodnuti prosadit nastolení práva a konečně donutit Policii ČR v Praze 5, která trestnou činnost novinářů z uvedené redakce prokazatelně kryje, k plnění jejích povinností. Dnešního dne jsme se proto obrátili na Inspekci ministra vnitra ČR, aby tuto skandální nečinnost Policie ČR v Praze 5 prošetřila,“ dodal Martin Michal.

Helena Vondráčková a Martin Michal se cítí být poškozeni tvrzeními publikovanými v Rytmu života č. 41 z roku 2004, kde bylo nepravdivě konstatováno, že Martin Michal je rozhoduje, s kým si bude Helena Vondráčková povídat, kterému médiu poskytne rozhovor, za jaký honorář či kým se nechá fotografovat.

Nepravdivost tvrzení Vrchní soud v Praze svým verdiktem uznal. Vyhověl tím odvolání Heleny Vondráčkové a Martina Michala proti původnímu rozsudku Městského soudu v Praze z 10. ledna letošního roku.

Rytmus života je podle soudního verdiktu povinen zveřejnit na svých stránkách omluvu. O její podobě Vrchní soud rozhodne v písemné podobě rozsudku, jež bude podle zákona účastníkům soudního jednání doručena v zákonné lhůtě do 30 dnů.