Libor Bouček a Václav Kopta. Dva kamarádi, autobus a kočárek. | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Radost v těžkých časech. Bouček i Kopta prožili v pandemii osudový rok

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Dva kamarádi, autobus a kočárek. Jak to jde dohromady? Výborně. Uznávaného moderátora Libora Boučka a známého herce Václava Koptu jsme pozvali ve stejnou hodinu na stejné místo, aby vyprávěli, jak si splnili své sny. A protože jim nechybí smysl pro humor, tak jsme se u toho i zasmáli.

Na setkání dvou mužů, kteří se v uplynulých dvanácti měsících navzdory covidu radovali z velmi šťastných chvil, jsem byl hodně zvědavý.

Sám pro sebe jsem si tenhle článek předem pracovně nazval Akce autobus. Těšil jsem se na ni, protože jsem si v dětství na autobusáka často hrál. Točil jsem kulatou židličkou od piana a rodičům nebo návštěvám před „jízdou“ kleštičkami procvakával lístky. Někdy v deseti mě to pustilo – na rozdíl od Václava Kopty, který ve svém pokojíku denně šoféroval ještě dlouho po pubertě. Navíc měl oproti mně tu výhodu, že se naučil dokonale napodobovat zvuky starých škodováckých autobusů.

Přestal jsem být rozlítaný po celé republice, dřívější hektičnost a stres zmizely. Zklidnil jsem se, uvolnil a najednou se nám v květnu povedlo to, o čem jsme snili, Gábi otěhotněla.“

Libor Bouček

Dávný dětský plán loni opravdu uskutečnil, ve svých pětapadesáti složil všechny předepsané zkoušky a v létě vyjel coby brigádník pražského dopravního podniku na první samostatnou jízdu. A já ho teď uvidím naživo za volantem jednoho z městských autobusů. 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se