V den narozenin podepisoval Václav Klaus svou novou knihu

Svou novou knihu nazvanou Od opoziční smlouvy k tolerančnímu patentu, podepisoval Václav Klaus, Předseda Poslanecké sněmovny a ODS 19. června, právě v den svých devětapadesátých narozenin.
První přípitek se prý ten den odehrál v letadle při cestě z amerického Colorada, druhý právě v pražském knihkupectví Fišer. Došlo i na dárky, některé poněkud kuriózní. Od jedné paní například Václav Klaus dostal suchý rohlík ovázaný červenou mašličkou (ironie?), od jiné zas dopis, v němž mu vysvětlila, proč už ODS nechce volit.

Teprve po symbolické sklence šampaňského se autor nové knihy (nakladatelství Votobia) víc rozpovídal. "Chcete-li lehce překonat časové posuny, platí, že musíte být maximálně unaveni", vysvětloval pod dojmem dne stráveného v letadle. "Pak usnete kdekoliv, v jakoukoliv hodinu, v jakékoliv posteli."

Oslavu svých narozenin naplánovanou nemá. Manželka je prý s vnoučaty na chalupě, a tak s ní jen telefonoval. "Tříletý vnuk mi do telefonu blahopřál," usmíval se Václav Klaus.

O své nové knize, v níž se za 199 korun čtenáři dozvědí, jaký je pohled bývalého premiéra na dnešní politickou situaci v České republice a okolí,  si nemyslí,  že bude bestsellerem,  ale ani že propadne: "Jsme zaplaveni zkratkovitými informacemi, a tak je kniha určena tomu, kdo se chce dozvědět víc," zhodnotil situaci realisticky a dodal, že už má další plány. "Musím se přiznat, že jsem teď byl v Americe, a tam jsem dostal nabídku vydat knížku mých anglických textů," řekl. Dodal, že už má i námět na další knihu, bližší podrobnosti však neprozradil.

Václav Klaus podepisuje svou novou knihu.

Televizní redaktorka se Václava Klause ptala na jeho další publikační plány.

Teprve po přípitku se Václav Klaus víc rozpovídal.

V pauze mezi podepisováním knížky vyprávěl, jak cestoval z Ameriky.

Někteří čtenáři potěšili V. Klause drobným dárkem.

Václav Klaus svědomitě podepisoval, i přesto, že měl za sebou velmi náročný den.

Jeden podpis jako druhý...

Václav Klaus se svojí novou knihou v popředí.