Manager Tomáš Gottlieb. Stál za počátkem kariéry zpěvačky Ivety Bartošové, bojoval o její honoráře a dovedl ji až k prvnímu Zlatému slavíkovi. Nedělal to pro peníze, toužil po jediném – proslavit se jako manažer. Té zkušenosti dodnes nelituje, i když ho obětavost na úkor rodiny stála manželství. | foto: Michal Sváček, MAFRA

Dovedl Ivetu ke Slavíkovi. Pořád jsem se někam hnal, říká Tomáš Gottlieb

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Stál za počátkem kariéry zpěvačky Ivety Bartošové, bojoval o její honoráře a dovedl ji až k prvnímu Zlatému slavíkovi. Tomáš Gottlieb to nedělal pro peníze, toužil po jediném – proslavit se jako manažer. Té zkušenosti dodnes nelituje, i když ho obětavost na úkor rodiny stála manželství.

Jak jste se poprvé setkal s Ivetou Bartošovou?
Ten okamžik mám dodnes před očima. Seděl jsem v kanceláři programového vedoucího Lucerna baru, otevřely se dveře a v nich dvojice. Blonďatý milý kluk, to byl zpěvák Petr Sepéši. A vedle něj mírně nejistá, ještě ani ne osmnáctiletá holka ve fialových manšestrákách, která držela v ruce spacák. Iveta.

Tušíte, proč přišli zrovna za vámi?
Když se na podzim 1983 dali dohromady na festivalu v Jihlavě, měli už první společné nahrávky. Neměli ale kde vystupovat, aby si něco vydělali. Doslechli se, že v Lucerna baru pořádáme každý večer program, a tak se přišli zeptat, jestli by i pro ně nebylo místo.

Měl jsem úžasnou ženu, ale začalo jí vadit, že se pro Ivetu obětuju příliš na úkor rodiny. Místo abych byl na Štědrý večer doma, vezl jsem Ivetu na vystoupení a vrátil se až po půlnoci.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se