Herečka Tatiana Vilhelmová a Petr Čadek v tanečním soutěžním pořadu StarDance II. | foto: ČTK

StarDance II je tady. Stejný a přece jiný

  • 9
Po roce opět začíná taneční sezona i na obrazovkách ČT. Následující soboty budou patřit známým osobnostem, které se budou snažit tančit, a profesionálním tanečníkům, kteří se je budou snažit učit. Může dosáhnout "dvojka" takového úspěchu jako úvodní řada?

Úspěšný pořad z minulého roku StarDance nedoznal dramatických změn, ale to snad ani nikdo neočekával. Moderátor Marek Eben je zase ve formě, stejně jako jeho ženská kolegyně Tereza Kostková (t. č. vdaná a s malým synkem). Hudba, která doprovází, je zase živá (ještě živější, tvrdí Marek Eben) a v podání Moondance Orchestra Martina Kumžáka.

Mezi soutěžícími najdeme zaručené favority (Aleš Valenta a Taťána Vilhelmová), ale také plaché romantické laně (Štěpánka Hlgertová a Monika Žídková), mladou hereckou hvězdu (Michal Dlouhý), i protřelou stálici, která má problémy s klouby (Jiří Schmitzer). Zbývá zástupce ČT, Robert Záruba, a zpěvačka (Lenka Filipová).

Tance prvního večera, čača a waltz, ukázaly, že se páry tradičně rozdělí na "latinskoamerické" a "standardní". Taková Taťána Vilhelmová, která má "nohy šavličky", jak řekl porotce Zdeněk Chlopčík, je vyložený živel, prý tancovala i jako gogo tanečnice u tyče... Naopak Monika Žídková je typickou princeznou z pohádky a čača, samba nebo paso doble pro ní nejspíš budou velkou výzvou.

Soutěžící bodují i mimo parket 
Některé dvojice nasadili vysoké laťky hned od začátku a jiní sázejí na postupný vývoj, což se ale divákům líbí. Vzpomeňme, kam až došel minulý rok Václav Vydra. Přestože jde především o tanec, velké body získávají soutěžící i přístupem mimo parket. Nesporné kvality baviče poodhalil Aleš Valenta, mezi Robertem Zárubou a Vandou Dětinskou to zase pořádně jiskří. Porotci už v prvním díle upozorňovali, že technika není vše a některým párům doporučili zapracovat "na vztahu". Snad si to někdo nevyloží po svém...

Tentokrát se ještě nevyřazovalo, atmosféra byla tedy přátelská. Nejen soutěžící se ale sžívali s atmosférou. Porota ve složení Richard Hes, Tatiana Drexler, Mahulena Bočanová a Zdeněk Chlopčík vytahovali známky od čtyř do osmi a jak několikrát zdůraznila Tereza Kostková, "ještě se jim bude muset osvětlit, jak se to dělá".

Máte vy nějakého favorita? Překvapila vás některá celebrita (ať příjemně či nepříjemně)? Budete StarDance II. sledovat pravidelně, nebo považujete jedničku za neopakovatelnou?