Neteř princezny Diany Celia McCorquodaleová a George Woodhouse se vzali 16....

Neteř princezny Diany Celia McCorquodaleová a George Woodhouse se vzali 16. června 2018. | foto: Profimedia.cz

Sestřenice prince Harryho měla na svatbě stejnou tiáru jako Diana

  • 2
Princ Harry (33) a vévodkyně Meghan (36) si měsíc po svatbě užívali další veselku. Vdávala se princova sestřenice Celia McCorquodaleová (29). Neteř princezny Diany měla stejnou tiáru, jako její tetička na svatě s princem Charlesem v roce 1981.

Dcera starší sestry princezny Diany Sarah McCorquodaleová se provdala za George Woodhouse v kostele svatého Ondřeje a svaté Marie ve Stoke Rochfordu v hrabství Lincolnshire.

Nevěsta měla bílé šaty a závoj doplnila tiárou, která patří rodině Spencerů. Na své svatbě s princem Charlesem ji měla i Diana. Rodinný šperk zdobil v den svatby také její matku a sestry. Přestože se tiára často objevuje na různých výstavách, od smrti princezny Diany v roce 1997 ji neměla žádná žena z rodu Spencerů.

Mezi pozvanými hosty byli i princ Harry a vévodkyně Meghan, kteří měli svatbu 19. května 2018. Do kostela přišli ruku v ruce. Bývalá americká herečka si na svou svatbu půjčila korunku od královny Alžběty II. Stříbrná tiára posetá droboučkými diamanty původně patřila Alžbětině babičce královně Mary, někdejší princezně z Tecku.

Vévodkyně z Cambridge Kate měla na své svatbě v roce 2011 korunku Halo Scroll od Cartiera. Tiáru nechal zhotovit otec královny Alžběty II. vévoda z Yorku pro svoji manželku Alžbětu tři týdny předtím, než se stali králem a královnou. Pak ji Alžběta II. dostala jako dárek k 18. narozeninám. Později si ji půjčovaly královnina sestra princezna Margaret i dcera princezna Anne, než dostaly vlastní diadémy.

Která tiára se vám líbí nejvíc?

celkem hlasů: 1182

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 neděle 6. ledna 2019. Anketa je uzavřena.

Korunka Halo Scroll od Cartiera
Korunka Halo Scroll od Cartiera 559
Tiára královny Mary
Tiára královny Mary 371
Spencerovská tiára
Spencerovská tiára 252

Britská královská rodina