Oficiální zásnubní portrét prince Harryho a Meghan Markle, který pořídil...

Oficiální zásnubní portrét prince Harryho a Meghan Markle, který pořídil fotograf Alexi Lubomirski 17. prosince 2017 ve Windsoru. | foto: Reuters

Princ Harry a Meghan Markle vybrali na svatbu fotografa s modrou krví

  • 5
Královský palác postupně zveřejňuje detaily z připravované svatby prince Harryho (33) a herečky Meghan Markle (36). Po cukrářce a floristce nyní zveřejnil jméno fotografa, který se postará o svatební snímky novomanželů. Je to Alexi Lubomirski (42), jenž fotil už zásnubní portréty Harryho a Meghan.

„Jsem ohromě nadšený a poctěný, že mohu vyfotit tento historický moment. Po focení zásnubních snímků prince Harryho a Meghan Markle mám radost, že budu moci být znovu u další kapitoly tohoto nádherného příběhu lásky,“ uvedl Lubomirski.

Portréty královských novomanželů vzniknou na hradě Windsor po svatbě v kapli sv. Jiří, která bude 19. května.

Alexi Lubomirski má na svém kontě spolupráci se světovými hvězdami jako jsou Beyoncé, Charlize Theronová, Gwyneth Paltrowová, Jennifer Lopezová, Natalie Portmanová, Jennifer Anistonová nebo Julia Robertsová. Fotil pro módní magazíny Vogue, Harper’s Bazaar, GQ nebo Allure.

Lubomirski se narodil v Británii, s manželkou a dvěma syny nyní žije v New Yorku. Jeho matka má peruánské a anglické předky. Po otci má francouzské a polské kořeny a také šlechtický titul. Pochází z mocné polské rodiny, která získala dědičný titul knížete Svaté říše římské v 17. století.

Alexi Lubomirski se v osmi letech s matkou přestěhoval z Británie do Botswany. Když mu bylo 11 let, otčím mu daroval první fotoaparát. Během studií na střední škole a cestování po Peru se jeho vášeň pro fotografii naplno rozvinula. 

Po krátké kariéře v modelingu a než se vydal na dráhu fotografa, pracoval v Paříži coby asistent uznávaného fotografa Maria Testina, který byl dobrým přítelem princezny Diany a pořídil i zásnubní portréty prince Williama a Kate Middletonové. Královskou svatbu staršího z princů v roce 2011 pak fotil Hugo Burnand, který je také autorem snímků ze svatby prince Charlese s Camillou Parker-Bowlesovou z roku 2005. 

28. listopadu 2017

Královská svatba Harryho a Meghan

Sledovat další díly na iDNES.tv

Britská královská rodina