Desku zpěvačce Jitce Zelenkové pokřtila Halina Pawlowská

Desku zpěvačce Jitce Zelenkové pokřtila Halina Pawlowská | foto: Milan Nováček

Pawlowská se nestačila divit, Zelenková jí vypila sekt

  • 11
Halina Pawlowská se vrátila z víkendu snů v lotyšské Rize, kde se náramně bavila, a hned ji čekaly další milé společenské povinnosti. Stala se kmotrou vánoční desky Jitky Zelenkové s názvem "Moje Vánoce".

Jestli v Rize tekl alkohol proudem, v hotelu Bohemia byla Pawlowská jako "U Suchánků". Nemohl za to ovšem hotelový personál, ale nezvyklá nervozita Jitky Zelenkové. Když jí dala spisovatelka podržet těsně před křtem svoji skleničku sektu, Zelenková ji téměř na ráz vypila. A do dna vyprázdnila i tu svoji, takže nebylo čím křtít. Naštěstí se nějaký ten šampus ještě našel.

"Každý zpěvák by měl vydat alespoň jednou za život vánoční desku, já ji mám teď", řekla Zelenková. Na desce plné vánočních písniček pracovala celé léto, teď ji čeká vánoční šňůra koncertů. Bude jich devět a jeden z nich se bude konat v Praze.

Na slavnostní událost v hotelu Bohemia se Zelenková pečlivě připravila - nechala si ušít speciální šaty, které jsou na desce, a přítomným hostům, mezi nimiž byla například Helena Vondráčková, Karel Gott, Vlasta Kahovcová, Eduard Krečmar, Pavel Vrba nebo Ladislav Štaidl, zpestřila večer minikoncertem. Zařadila do něj i oblíbenou píseň od Leonarda Cohena Aleluja přeloženou do češtiny.