Radka Pavlovčinová

Radka Pavlovčinová - Konkurz do muzikálu Quasimodo | foto: Marek Navrátil, iDNES.cz

Válková si Esmeraldu nezahraje, porazila ji údajná Etzlerova milenka

  • 20
Dvaadvacetiletá herečka Radka Pavlovčinová, která údajně prožila románek s Miroslavem Etzlerem, si v muzikálu Quasimodo zahraje Esmeraldu. Slovenka v souboji o roli krásné cikánky porazila i Českou Miss 2010 Jitku Válkovou, která se chce v hraní zlepšit.

Přesto, že podle některých byla favoritkou právě misska Válková, roli nezískala. Kráska ale nemusí věšet hlavu, protože její zpěv porotu zaujal natolik, že by s ní do budoucna ráda spolupracovala.

Jitka Válková

"Postup do užšího výběru na hlavní roli beru jako velký úspěch. Byla to moje první muzikálová zkušenost a jsem za ni nesmírně vděčná. Sama cítím, že můj jevištní projev není ještě stoprocentní, dokonce jsem uvažovala o tom, že bych si zaplatila hodiny herectví," řekla Česká Miss 2010.

Budoucí Esmeralda Pavlovčinová z rozhodnutí poroty neskrývala radost. "Jsem plná emocí, nesmírně šťastná a poctěná zároveň. Je to velká zodpovědnost, tak doufám, že nezklamu. Těším se na celý herecký tým, nejvíc na Csongora Kassaie, je to můj velký oblíbenec," prozradila o budoucím Quasimodovi.

Kromě Markéty Procházkové a Radky Pavlovčinové se v příběhu z prostředí Paříže patnáctého století představí také Jiří Korn, Ondřej Ruml, Tomáš Trapl, David Kraus, Roman Vojtek, Csongor Kassai, Marian Vojtko, Zdenka Trvalcová a další. Součástí choreografie bude i akrobatická performance dua Dae Men.

Jiří Korn bude hrát v muzikálu pátera Frolla

Dae Men

Účinkující v muzikálu Quasimodo

Osud ošklivého hrbáče z chrámu Notre Dame v Paříži a krásné cikánky Esmeraldy inspiroval režiséra Martina Kukučku, který vytvořil spolu se svým kolegou z divadelního uskupení SKUTR, Lukášem Trpišovským, libreto. Hudbu složili Petr Kaláb, Jan Maxián a Jakub Prachař, pod texty písní je podepsán Petr Kolečko. Premiéra v Divadle Hybernia je naplánována na magické datum 11. 11. 2011.