Ordinace se otřese v základech. V seriálu zemře jedna z klíčových postav

  • 126
Nikdo není nesmrtelný. Ani postavy v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Televize Nova, která seriál vysílá na Voyo, se rozhodla ukončit život jednoho z klíčových hrdinů. V posledních minutách sezony podle tvůrců zažijí diváci obrovský šok. Kdo nechce vědět dopředu, o koho jde, ať raději nečte dál.

„Na kolonu, ve které váš muž cestoval, zaútočilo komando drogového kartelu. Váš manžel byl bohužel mezi postřelenými. Zemřel na místě spolu s pěti dalšími lidmi.“

Tak zní zpráva úředníka ministerstva zahraničí, kterou oznámí v rodině Mázlových. Na okamžik se rozhostí naprosté ticho, pak se Čestmírova manželka Alena, kterou hraje Michaela Badinková, rozpláče. Ostatní členové rodiny Mázlových a přátelé tomu vůbec nemohou uvěřit. Čestmír, který odjel na lékařskou misi do Mexika, je mrtvý? A co se bude dít dál?

Podobné pocity jako hrdinové Ordinace podle tvůrců určitě zažijí i diváci. Čestmír Mázl byl podle nich naprostá jistota Ordinace, milují ho úplně všichni. Jeho představitel Petr Rychlý se objevil už v prvním dílu Ordinace v roce 2005 a gynekologem kamenické nemocnice byl bez přestávky téměř sedmnáct let.

Ordinace v růžové zahradě 2

„Nikdo není nesmrtelný, ani Čestmír Mázl! V Ordinaci hraju od jejích úplných začátků. S Mázlem jsem zažil snad všechno, co se seriálovou postavou zažít lze. Narození dětí, několik manželek, jejich odchod, jejich nevěry. Velké profesní úspěchy i hluboké prohry. Záchranu spousty životů a bohužel i jejich ztráty, prohlásil Petr Rychlý. 

„A teď Čestmír přišel i o ten vlastní, nedá se nic dělat. Možná ho spousta diváků bere jako nesmrtelného a to mě moc těší. Jen čas ukáže, jestli seriálový život Čestmíra Mázla skutečně takový je,“ dodal.

Tento čtvrtek se tedy dramatem rodiny Mázlových završí hlavní dějové linky zimní sezony. Příští čtvrtek, tedy 3. února, se diváci mohou těšit na další sezonu s novými příběhy, starými známými i úplně novými hrdiny. Nova slibuje také jeden velký, údajně velmi žádaný návrat.