Allegra Versace

Allegra Versace | foto: Profimedia.cz

Neteř Versaceho promluvila o anorexii: Chtěla jsem být nikdo

  • 1
Pětadvacetiletá Allegra Versace o svém dospívání mluví nerada. V rozhovoru pro časopis La Repubblica tuto dobu nazývá "obdobím nepřítomnosti" a vzpomíná, jak ji tížilo jméno Versace a chtěla zmizet ze světa.

Dcera návrhářky Donattely Versace a Paula Becka toužila v pubertě po naprosté anonymitě. Té se jí ale nedostávalo. Její strýc i matka byli slavní návrháři a ji provázelo jméno značky známé po celém světě.

Donatella Versace s dcerou Allegrou, která trpí anorexií

"Nazývám to mým obdobím nepřítomnosti. Byla jsem ztracena v myšlenkách a neuměla jsem čelit realitě. Především jsem toužila po jediné věci - být nikdo, aby mě nepoznávali, nenaháněli. Studovala jsem divadlo a těšilo mě hrát v malých nezávislých filmech, na které se pravděpodobně nikdo nešel podívat. Ale kamkoli jsem šla, byla jsem Versace. Nemohla jsem tomu utéct a ubližovalo mi to," vzpomíná Allegra.

Ačkoli je poloviční dědičkou impéria, užívala si vydělávání vlastních peněz. Pracovala v New Yorku, ale jen v zákulisí. "Pomáhala jsem organizovat přehlídky, reklamní kampaně a pomáhala i v kreativním oddělení. Ale úžasné na tom bylo, že jsem byla nikdo," prozradila.

Celou dobu trpěla mentální anorexií. Její rodiče to potvrdili až po několika letech spekulací v roce 2007. "Naše dcera Allegra bojuje s anorexií, velmi vážnou chorobou, už mnoho let. Dostává se jí té nejlepší zdravotní péče a reaguje na ni dobře," stálo tehdy v jejich prohlášení.

Italská návrhářka Donatella Versace, ex-manžel Paul Beck, jejich syn Daniel a dcera Allegra (15. července 2007)

Na její nemoc měla zřejmě vliv i vražda jejího milovaného strýce. Gianni Versace byl zastřelen v roce 1997. "Léta jsem žila v temnotě. Pamatovala jsem si jen velmi málo z života před tím hrozným dnem. Zapomněla jsem, i jak vypadal, co jsem k němu cítila. Pak se vzpomínky postupně začaly vracet. Pocity, záblesky štěstí a já byla venku ze samoty, která mě tolik děsila," řekla Allegra Versace, která vážila ve dvaceti letech pouhých 32 kilogramů a byla na pokraji smrti. I dnes je na ní anorexie znát a pořád nechce být středem zájmu. "Stále dávám přednost anonymitě," říká bohatá dědička.