Má za sebou řadu slavných šlágrů jako Kolej Yesterday, V baru jménem Krásný ztráty, Blues o spolykaných slovech... Nejradši však má nové věci, jež se paradoxně v rádiích moc nehrají, třeba z nové desky Mohlo by to bejt nebe..., kterou vydal předloni. A letos MICHAL PROKOP (76) oslaví malé výročí, neboť před šedesáti lety začal pomalými krůčky mířit k bigbítu. „V třiašedesátém jsem se začal učit na kytaru a s kamarády jsme začali hrát u nás doma v kuchyni,“ vzpomíná zpěvák, frontman kapely Framus Five, moderátor i bývalý politik. | foto: Michal Sváček, MAFRA

Kdo tvrdí, že do politiky vstoupil bez vlastních ambicí, lže, míní Michal Prokop

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Má za sebou řadu slavných šlágrů jako Kolej Yesterday či V baru jménem Krásný ztráty, nejradši však má nové věci, jež se paradoxně v rádiích moc nehrají. A letos Michal Prokop oslaví malé výročí, neboť před šedesáti lety začal pomalými krůčky mířit k bigbítu. Zpěvák bilancuje svou nejen hudební, ale i politickou kariéru, k níž si na čas odskočil.

Jak se máte?
Docela dobře, na to všechno, co je kolem nás i ve mně. Bohužel už jsem toho prožil docela dost, proto mě současný vývoj ve společnosti moc netěší. A nejenom u nás, ale obecně i ve světě. Zdá se, že jsme byli možná trošku naivní v devadesátých letech, když jsme budovali nový stát. Měli jsme trochu jiné vize. Ale zase na druhou stranu rozhodně nepropadám sebevražedné skepsi.

Mně se otvírá kudla v kapse, když to všecko poslouchám, od genderu přes přepisování dějin, likvidování pomníků, rasové odsudky… Tehdy to byla srážka s mocí a teď je to srážka s nějakou nadřazenou morálkou.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Téma