Markéta Mayerová zhubla 17 kilo.

Markéta Mayerová zhubla 17 kilo. | foto: Archiv Martin Production / Jan Verner

Moderátorka Mayerová shodila 17 kilo, jako dárek k narozeninám

  • 48
Markéta Mayerová překvapila své okolí. Před blížícími se 45. narozeninami, které oslaví na začátku června, zhubla sedmnáct kilo. Žádný nový chlap ale za tím není, přiznala moderátorka.

"Bohužel v tom žádná nová láska není. Hlavním impulsem bylo, že jsem to chtěla udělat jen kvůli sobě. Bylo to moje rozhodnutí, faldy mě pěkně štvaly. Hubnutí jsem si dala sama sobě k narozeninám," prozradila moderátorka.

"Po rozvodu jsem hodně nabrala, byla jsem ve stresu a váha šla nahoru. Cvičila jsem a nic. Prošla jsem různými dietami a také bez výsledku. Zjistila jsem, že to bylo k ničemu, protože všechno bylo jen v mojí hlavě," vzpomíná Mayerová.

Markéta Mayerová v době, když měla pár kilo navíc.

"Vždycky jsem byla mistr v hledání důvodů, proč nejít cvičit nebo se vyhnout běhaní v parku. Mimochodem strašně běhání nenávidím," dodala blondýnka. 

Tip Markéty Mayerové

"Ono to není jen o hubnutí do plavek. Proč by se člověk nemohl cítit dobře třeba v lednu, když má na sobě péřovku? Moje rada zní: očistná kúra, úprava jídelníčku a pohyb."

Mayerová se kvůli hubnutí začala víc hýbat. Rozhodla se ale, že nebude dělat nic, co nemá ráda. Našla si sporty, které jí přinášejí radost. Místo běhání chodí na cvičení H.E.A.T. a začala jezdit na bruslích. Pohyb má alespoň třikrát týdně. Úpravu jídelníčku a počáteční očistnou kúru zvládla v pohodě.

"Začala jsem objevovat nové chutě. Zeleninu jsem se naučila jinak upravovat, hledala jsem nové recepty, nové druhy zeleniny, hlavně jsem z toho všeho měla radost. A to je základ. Člověk se nesmí trýznit pocitem, že to a to nesmí," říká moderátorka o efektivním hubnutí.

Markéta Mayerová na Frekvenci 1 vystřídala Dianu Kobzanovou a vysílá každý všední den odpoledne.

"Rádio je živý útvar, jste v kontaktu s posluchači, a to mě na tom baví a užívám si to. Rádio má svůj zvláštní náboj," řekla moderátorka, kterou kromě rádia  zaměstnávají i další akce.

Už 9. června bude moderovat v Martinském Mlýně v jižních Čechách benefiční koncert Kdo má rád. Na akci, kterou pořádá zpěvák Martin France a jejíž celý výtěžek poputuje na novorozenecké a dětské oddělení v prachatické nemocnici, vystoupí například Marek Ztracený, Jitka Zelenková, Světlana Nálepková či Martina Balogová.