Margot Robbie

Margot Robbie | foto: Reuters

Suchý leden si strčte za klobouk, dejte si pivko, vzkazuje Margot Robbie

  • 16
Podle Australanky Margot Robbie jsou veškerá novoroční předsevzetí k ničemu. Herečka se tak prý rozhodně nezúčastní ani akce Suchý leden, při které lidé každoročně celý měsíc záměrně abstinují.

„Novoroční předsevzetí jsou jen k tomu, abychom měli na konci roku ze sebe mizerný pocit, že jsme zklamali, pokud jsme zase nezhubli, pokud nejíme zdravé a bio potraviny a pokud nejsme každé ráno připraveni dát si pořádně do těla v posilovně,“ řekla Margot Robbie v rozhovoru pro deník The Sun.

„V mém domě si žádná předsevzetí rozhodně nedáváme a ani dávat nebudeme. A už vůbec to nebude dodržování výzvy Suchý leden. Poslední roky byly i tak pro všechny dost náročné,“ pokračuje australská herečka.

„Takže, lidi, pokud máte chuť na ledově vychlazené orosené pivko po náročném dni, dejte si ho! A pokud máte chuť na pizzu, dejte si ji. Suchý leden si strčte za klobouk,“ vzkázala jednatřicetiletá Robbie.

Herečka tvrdí, že její názory sdílí i manžel, filmový producent Tom Ackerley (32), s nímž žije od roku 2014. Vzali se na Vánoce 2016 v Austrálii.

Margot Robbie nesdílí mánii posledních desítek let, kdy se západní civilizace po svátečních orgiích přejídání a opíjení vrhá na diety a abstinenci. 

Dva a půl litru vína za večer, vzpomíná autorka Zápisníku alkoholičky

Lidé se celosvětově hromadně připojují například k výzvě nazvané Suchý leden (v Česku Suchej únor), kdy nepijí žádné alkoholické nápoje. 

Spotřeba alkoholu v Česku je velmi vysoká. „Věřím, že Suchej únor má smysl. Podle posledního výzkumu Světové zdravotnické organizace nás přepijí jenom Litevci a Moldavci a podle Státního zdravotního ústavu je každý sedmý dospělý člověk zralý na konzultaci s adiktologem,“ řekl v rozhovoru pro iDNES.cz Martin Jára z Ligy otevřených mužů.

Budete letos dodržovat Suchej únor?

Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 neděle 6. února 2022. Anketa je uzavřena.

VIDEO: Suchej únor: Rizika alkoholu s Josefem Petrem: