Ladislav Štaidl (17. července 2018)

Ladislav Štaidl (17. července 2018) | foto: Herminapress

Skladatel Ladislav Štaidl leží s covidem v nemocnici

  • 152
Skladatel a podnikatel Ladislav Štaidl (75) už několik dní leží v pražské nemocnici na Karlově náměstí. Informoval o tom Blesk, podle jehož zdrojů ho tam nechal převézt syn Artur (24).

Ladislav Štaidl onemocněl covidem a doma se nemohl hýbat. Po převozu do nemocnice ho umístili na ARO, kde dýchá pomocí přístrojů. Kvůli vyššímu věku a také v minulosti prodělané rakovině patří do rizikové skupiny.

„Pan Štaidl má tu nejlepší péči,“ cituje Blesk svůj zdroj s tím, že zdravotní stav hudebníka se příliš nelepší. Nemoc ustoupí, potom se opět vrátí.

Štaidlovi před 20 lety v krku našli onkopapilární karcinom a prodělal léčbu rakoviny. Před deseti lety mu v motolské nemocnici vyměnili kyčelní kloub. Několik let se také léčí s ledvinami na nefrologii na Karlově náměstí.

Ladislav Štaidl složil hudbu k osmdesáti televizním a celovečerním filmům, je autorem dvou set písní a textů, které psal především pro Karla Gotta. Napsal i několik knížek.

Z manželství s Áňou Štaidlovou má syny Jiřího a Jana a dceru Karolínu. Ze vztahu se zpěvačkou Ivetou Bartošovou má syna Artura.