Diskuze

Bezpodmínečnou lásku mi dal až Ježíš Kristus, říká rocker Láďa Křížek

Zpěvák Láďa Křížek (60) dobře zná atmosféru plných klubů a hal, ovšem nemá problém zahrát pro své fandy třeba i při jejich narozeninové oslavě v obýváku. „Tam je to daleko víc osobní, hodně emotivní a hezké,“ řekl týdeníku 5plus2 muzikant známý jak z rockových kapel Citron či Kreyson, tak z muzikálů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Prostě vyměknul. A ještě k tomu začal věřit. To je výměk takzvaně totální.

0 2
možnosti
JT

J26a34n 25T83o60m95a62n

6. 8. 2023 8:07

Zajímalo by mě, kdyby mu na př. hořel barák, jestli by se modlil k Bohu, aby mu dům zachránil, nebo volal hasiče. Určitě to druhé, protože i kdyby Bůh existoval, ví, že na něj není žádné spolehnutí i když jako všemohoucí by přece mohl pomoci.

0 2
možnosti
DG

Láďa byl jednoznačně náš nejlepší zpěvák v devadesátkách. Rozsahem hlasu, intonací, barvou hlasu... prostě dokonalé. Anděl na útěku bylo nejlepší album, které jsem si koupil v době studia na gymplu. Milovali jsme to. Láďo, jestli to čteš, Bůh ti žehnej a ať ti to pořád zpívá...

7 0
možnosti
Foto

Mark Twain jednou napsal, náboženství vzniklo, když první hlupák potkal prvního podvodníka....

3 6
možnosti
Foto

Další magor do řady.

1 7
možnosti
PG

On zná slovanskou sílu Radegast! Jo to byli časy. Sme na Slovensku z toho šíleli na koncertě

1 0
možnosti
MN

Od Křížka poslouchám jednu písničku Čarovná noc a tu bych zařadil do zlatého fondu. Ta se povedla.

3 1
možnosti
MK

Miloval som Citron so Standou Hranickým v období platne Plní energie. Keď sa potom za mikrofónom zjavil Láďa Křížek, bolo to pre mňa obrovské sklamanie. Spev na platni Radegast mi pripadal ako kópia Halloween.

0 2
možnosti
VP

Ona to byla kopie Helloween .... ale na tehdejší gottovsko-janečkovské popnormalizační Československo to bylo fajn ..... dnes je to k smíchu, ale tenkrát, když mi bylo patnáct to bylo skvělé

2 0
možnosti
JS

Takže ti, kteří vnímají Damiens jako kýč jsou podle Křížka lidi, kteří nedokážou přijmout lásku, byla jim vzata a třeba jim vadí, že by je někdo pohladil a pochválil. Svět je postaven na Rambovi, Robocopovi, ale každý člověk má dvě tváře.

To si to tedy "zlatej chlapec" hodně zjednodušil. Víra v Boha a smíření nerovná se vypočítavá produkce kýče. O tom jsou spousty důkazů v umění, ať už v podobě skryté nebo i aktivistické. Jenže u Křížka byl kýč vlastně vždycky.

5 3
možnosti
LP

Pokud umělec nechodí s nataženou rukou pro dotace, fandím mu, ať maluje, hraje nebo zpívá. Víra v Boha je pro mne intimní záležitost každého jedince. Křížek překvapil. Nevíra v Boha otevírá prostor pro jiné, daleko obskurnější ideologie. To snad raději ten Ježíš!

15 1
možnosti