Královna Alžběta napsala předmluvu ke knize receptů

Britská královna Alžběta je známa tím, že dává přednost tradiční anglické krmi. Přesto nyní napsala předmluvu ke kuchařce indických receptů založených hlavně na karí. Jak upozornil Buckinghamský palác, není obvyklé, že by panovnice osobně podpořila nějakou knihu. Na rozdíl od své babičky Victorie není Alžběta II. už indickou císařovnou. O titul přišel její otec, když Británie po válce zjistila, že už nedokáže uplatňovat svou moc nad indickým subkontinentem, a tak ho rozdělila a předala moc místním.

Indie bývá nazývána i v angličtině jako "rádž", což je hindský výraz pro říši. Nová kuchařka se jmenuje "Oblíbené recepty z Rádže" a napsal ji Tommy Miah, ale svou troškou přispěl i zpěvák Tom Jones.

Není vyloučeno, že královna nepřispěla osobní předmluvou kvůli vlastním receptům, ale kvůli tomu, že veškerý výnos z knihy jde ve prospěch Kampaně pro výzkum rakoviny. Královna Alžběta je patronkou této organizace.

Americký prezident George Bush (vlevo) se v Buckinghamském paláci v Londýně setkal s britskou královnou Alžbětou II., 19. července 2001

Britská královna Alžběta II. slavnostně otevřela den před oslavou 50. výročí svého nástupu na trůn novou budovu ústředí norfolkské policie ve Wymondhamu. (5. února 2002)

Britská královna Alžběta II. mává příznivcům po návštěvě nemocnice, do níž přišla v den 50. výročí svého nástupu na trůn. (6. února 2002)


Britská královská rodina