Julianne Moore (Cannes, 18. května 2017)

Julianne Moore (Cannes, 18. května 2017) | foto: Reuters

Moore: V životě nejvíc lituji toho, že jsem si začala trhat obočí

  • 14
Herečka Julianne Moore (56) si už od puberty trhá obočí. A dodnes lituje momentu, kdy chytila do rukou pinzetu a vyrvala první chloupek. Pokračovala totiž, dokud neměla kůži nad očima lysou. A obočí jí už nikdy nenarostlo zcela zpět.

„Bože, nejvíc lituju toho, že jsem si zničila obočí. Té chvíle, kdy jsem vzala do rukou pinzetu, už někdy v sedmdesátých letech, a začala je trhat, jak tehdy velel módní trend. A už nikdy mi pak obočí nenarostlo stejně,“ přiznala Julianne magazínu Hello!.

Svou chybu neustále předhazuje patnáctileté dceři Liv, která má tendence si sama obočí upravovat. Naštěstí je ale v této době trend spíš opačný a módní je naopak široké obočí, které budí přirozený dojem.

„Moje dcera má to úžasné, nádherné a opravdu husté obočí, pořád jí říkám, aby se ho nedotýkala a nedovolila nikomu, aby se ho dotýkal. Nedovol nikomu, aby ti ho zničil,“ dodala Moore se smíchem.

Sama herečka se nechává pravidelně hýčkat v kosmetickém salonu, protože má velmi citlivou pleť a doma se raději do experimentů nepouští.

„Jsem stará, s tím už nic nenadělám. Tak se alespoň snažím vypadat nějak k světu. Ve skutečnosti ale stárnutí není tak hrozné, jak si asi myslíte. S postupem věku vám dojde, že je zbytečné se právě tím věkem zaobírat. Protože jste stále stejně šťastní a nic významného se nemění,“ doplnila.