Jiřina Bohdalová musela do nemocnice. Dobiju baterky a zase točím, vzkázala

  • 48
Jiřina Bohdalová (92) byla hospitalizovaná v Nemocnici Na Homolce. Herečka se svěřila s tím, že jí lékaři, jak se říká, „dobíjejí baterky“. Fanoušci prý o ni rozhodně nemusejí mít obavy a v pondělí chce opět začít natáčet nový film, na kterém momentálně pracuje.

„Jsem v pořádku, učím se tady. V těch vedrech to už nebylo vůbec možné, i mladší lidi kolabovali. Já tedy naštěstí ne. Pozítří, tedy v pondělí, začínám točit,“ uvedla Jiřina Bohdalová v sobotu pro CNN Prima News.

Podle herečky nejde o nic vážného, v nemocnici, kde se o ni podle jejích slov výborně starají, čerpá sílu, učí se texty a připravuje se na natáčení nového snímku.

O zdravotních potížích Jiřiny Bohdalové, se kterými legendární herečka bojovala začátkem roku, promluvila nedávno její dcera Simona Stašová. Bohdalová byla kvůli plicní embolii dva týdny v nemocnici v kritickém stavu. S péčí o svou babičku tehdy pomáhali i vnuci.

„Strašně děkuju mým synům, a především staršímu Markovi, protože máma je tady hlavně díky němu. Marek s ní spal na jednotce intenzivní péče a dával jí na pusu kyslík, který si ona nechtěně strhávala. Takže díky Markovi je máma tady,“ řekla Stašová v červnu v rozhovoru pro pořad Showtime.

Simona Stašová se svou maminkou Jiřinou Bohdalovou

Příčinou plicní embolie byly hereččiny předchozí zdravotní problémy. Jiřina Bohdalová si už loni v listopadu bolestivě hnula páteří a kvůli zlomenému obratli měla problémy s chůzí. Jistý čas kvůli chřipce strávila v nemocnici na kapačkách. Několik let také trpí rozedmou plic.

Populární herečka Jiřina Bohdalová stála před kamerou už jako dítě. V roce 1937 začínala v němém filmu Pižla a Žižla na cestách. Během kariéry se pak objevila v řadě filmů a seriálů. Je držitelkou Českých lvů za hlavní role v pohádce Nesmrtelná teta a filmu Fany. Děti znají její hlas z večerníčků, populární jsou také její pořady o vaření.

Díky staršímu synovi tady máma ještě je, říká Stašová o nemoci Bohdalové

V roce 2013 dostala Jiřina Bohdalová od prezidenta Miloše Zemana Medaili Za zásluhy. V roce 2021 jí prezident Zeman udělil Řád bílého lva občanské skupiny I. třídy.