Jiří Pomeje (Praha, 13. listopadu 2018)

Jiří Pomeje (Praha, 13. listopadu 2018) | foto: Profimedia.cz

Chci ještě chvíli žít, ale dceru už k maturitě asi nedoprovodím, říká Pomeje

  • 32
Herec a dabér Jiří Pomeje (54) se snaží dostat z nejhoršího v brdském sanatoriu Na Pleši. Tam ho převezli koncem minulého týdne. „Chci ještě chvilku žít a být se svou dcerou, kterou už k maturitě asi nedoprovodím," řekl Pomeje v aktuálním rozhovoru pro Blesk.

Jiří Pomeje si v prosinci od lékařů vyslechl zdrcující zprávu. Rakovina se rozšířila po těle. „Lékaři již neuvažují o další operaci, protože by nepřinesla kýžené výsledky,“ řekl tehdy Blesku Pomejeho přítel a mecenáš Pavel Pásek (51). 

Pomeje byl z Ústřední vojenské nemocnice v Praze převezen do sanatoria Na Pleši. Jeho pobyt zde financuje Pavel Pásek. Jiří Pomeje se nyní snaží každý den cvičit. Především kvůli své dceři Aničce se prý chce dát do pořádku. Její návštěvu v sanatoriu však zatím vylučuje. 

„Nechce jí prý způsobit ani tu nejmenší psychickou újmu. Chápu ho, dcera je pro něho vším,“ řekl Pásek. 

„Chci bejt fit. Pojedu do Thajska. Myslím, že za dva měsíce by to už šlo. Budeme tam honit baby,“ řekl Jiří Pomeje, který se těší, až vyjede s kamarádem k moři. O svém současném stavu prý herec nechce ani přemýšlet. „Neptám se, nechci nic vědět. Chci ještě chvilku žít a být se svou dcerou, kterou už k maturitě asi nedoprovodím. A to jsem moc chtěl,“ dodal Pomeje.

Rakovinu herci lékaři poprvé diagnostikovali v dubnu roku 2017. Nádor objevili při operaci polypu na hlasivce. Po ozařování herec držel 42 dní hladovku, ale nádor nezmizel. Proto Pomeje nakonec souhlasil s operací, při níž přišel o hlas.

K situaci se vyjádřila v rozhovoru pro iDNES.cz i Andrea Pomeje (30), která odložila chystaný rozvod s manželem. „Manžel momentálně není v dobrém zdravotním stavu, myslíme na něj všichni. To, že jsem odložila rozvod, je podle mě naprosto přirozená reakce. Udělal by to úplně každý. Teď je zbytečné řešit nějaké papíry nebo ho nějak zatěžovat,“ řekla Pomeje.

11. prosince 2018