Diskuze

Jeho mánie bývaly horší než deprese, říká otevřeně vdova po Mukovi

Posledních deset minut rozhovoru už jenom brečela. Potom řekla: "Já nevím, neubližuju tímhle rozhovorem vlastně Péťovi?" Ne, neubližuje. Svou upřímností může Eva Muková pomoci dalším lidem, do jejichž životů vstoupila maniodepresivní psychóza.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
X

xMartinxxx

1. 7. 2010 17:24
nejake divne

ja bych spis rekl ze normalne chlastal a drogoval, komplikovane to mel tim ze prave na to mel finance. V podstate si nechtel pripustit ze je normalni alkoholik, narkoman, tak to jeste krmil praskama a doktori vyrobili maniodepresy..Nemusim byt doktor  abych mohl prohlasit, ze v podstate kazdy alkoholik zacne mit maniodepresivni stavy.

Petra Muka slo zachranit jedina tim ze by opustil showbusines ( stejne uz to bylo jenom variete ala TV Nova) a zivil by se treba manualne jako ridic nebo zednik, ale to by neudrzel vysoko nastaveny zivotni standart. V 90 letech jsem ho poslouchal a mel jeho hudbu za vlastni - je ho skoda.

0 0
možnosti
D

dasa0302

1. 7. 2010 23:03
Re: nejake divne

Maniodepresivní psychóza jako následek pití? No to je fakt novum kdepak jsi to sebral?

Zřejmě máš dojem, že když u vás ve třídě někdo pravil, že má depku, tak měl opravdovou depresi? Tak s tímhle náhledem na věc prosím tě nevycházej z vaší hospody ven. :-/

0 0
možnosti
GM

edera

1. 7. 2010 12:34
děkuji za tento rozhovor

Soužití s

člověkem s takovou diagnózou je složité pro všechny

zúčastněné. Já bych to nedokázala,ani kdybych dotyčného moc

milovala. Ustát  ty změny nálad,i když jsou vystřídané krásným klidovým obdobím, vyžaduje velké sebezpaření a

sílu. Paní Evě děkuji za to, že poskytla tento rozhovor a  že byla Petrovi oporou v boji s tou nemocí.

0 0
možnosti
Á

ábeles

30. 6. 2010 15:37
Nemoc je nemoc.

Dobře. Ale co chlast a drogy, to tam nesehrálo svoji roli? Řekl bych že asi podstatnou! Nebo se mýlím??

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VI

30. 6. 2010 19:43
Re: Nemoc je nemoc.

Na propuknutí nemoci to asi žádný vliv nemělo, maniodepresivní psychóza na vás neskočí jako chřipka ze dne na den, to se vyvíjí léta - klidně už od dětství. Drogy a alkohol mění chování a vnímání - jenže maniodepresivní psychóza je o tom, že víte, co se s vámi děje, ale nemůžete s tím přestat. Prostě se nedokážete ovládnout a potom třeba 3-4 dny nonstop vydíráte podlahu v domě - třeba stokrát za sebou. Víte že to je divné, ale tu mánii prostě nezastavíte.

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VI

30. 6. 2010 12:47
Jak čtu diskusi ....

Vážení, uvědomujete si, co to je "maniodepresivní psychóza"? Vemte si lékařský slovník a přečtěte si  diagnózu. Je děsivá - člověk může být v mánii, může být happy, zpívat si, ale on nedokáže přestat ikdyž sám chce ... třeba několik dní v kuse, nonstop. Nebo se vrhne do úklidu a bude 3 dny nepřetržitě uklízet ... dokud se nezhroutí a nenastane deprese. Potom je měsíc zavřený na psychiatrii, protože se z té deprese zase nemůže dostat.  Prostě nedokáže ovládnout svou psýchu. Nevím, zda je to horší než autismus, ale je to děsivý stav a já nikomu nepřeji, aby si tím prošel nebo s takovým člověkem žil ... třeba jen v jednom domě.

0 0
možnosti
EJ

Eva Javořická

30. 6. 2010 15:56
Re: Jak čtu diskusi ....

Mám kamarádku s touto diagnosou. Hezky jste to napsal!R^

0 0
možnosti
B

berber66

30. 6. 2010 10:40
Pomáhá se svěřit...

Blázen v podstatě není nemocný, jenom myslí jinak než druzí. On i ostatní se s tím musí naučit žít. Označit někoho, kdo jinak myslí a cítí za nemocného je zcestné. Stejně on může označit za nemocné nás. Proč je nemocný on a ne my? Protože je nás víc??? Jsou to příliš složité věci na jednoduché soudy.

K paní - Pokud je člověku zle, měl by se svěřit, je otázka zda to dát do novin... Ale to je věc názoru a charakteru. Pokud to nechá v sobě, je to nejhorší, co může udělat. Jsou tam výčitky typu - udělala jsem všechno pro to, abych mu pomohla? A potřebuje ujištění, že ano, že prostě víc udělat nešlo. Je to normální a lidské.

0 0
možnosti
MN

_m-

30. 6. 2010 10:41
Re: Pomáhá se svěřit...

R^

0 0
možnosti
J

Jan.Emil.4

30. 6. 2010 10:33
Sebevražda je těžký hřích.

Kdysi nejednoho od sebevraždy odradil pan farář, který tvrdošíjně odmítal vylézt z fary když zakopávali sebevraha za hřbitovní zdí do neposvěcené půdy.

Toto bývalo odstrašující pro lidi, kteří věřili v Boha a posmrtný život. Věřili že budou trpět mnohem víc na věčnosti po smrti pokud odhodí svůj mnohdy malicherný kříž, který jim Bůh naložil. Urazí tím Pána Boha a půjdou za to do pekla. Toto bývalo odstrašující.

Dnes už věří v Boha málokdo a výsledek se projevuje taky tady. Sebevraždy začaly být běžnou věcí. Už se ani nad sebevrahem nepozastavíme. No jó, zas jeden a klikneme na další zprávu. Snad pokud jde o někoho významného, přečteme si celý článek a to je tak asi vše. Někdo k tomu napíše komentář do diskusního fóra a rozjímavý se zamyslí. Zabil se on v mánii anebo depresi? Těžko říct a on už nám nic nenapoví.

Tak nakonec jednu radu. Až budete mít podobné myšlenky, odskočte si cestou k psychiatrovi nebo raději za farářem. Ten Vám ukáže Kristův kříž a zeptá se kdo víc trpěl. Odpovězte!

0 0
možnosti
JN

trasa G brněnského metra

30. 6. 2010 10:36
Re: Sebevražda je těžký hřích.

8-o8-o8-o S farářem jdi víš kam ... :-P

0 0
možnosti
DR

Nostromo1975

30. 6. 2010 10:11
...

je pravda, že je možná ještě příliš brzy a zbytečné hovořit o manželovi, který před pár dny zemřel...raději by pro pietu na něho měla myslet, ale ne se vylévat do médií

0 0
možnosti
KZA

Kočka z autogramiády

30. 6. 2010 9:53
Nevím,

tato paní na mě působí divně, pořád s tím všude chodí i do Plesku atd. Proč si vše raději nenechá pro sebe, nechápu. Je to velmi intimní a měla by ho už nechat spát. O maniodepresi se každý koho tato problematika zajímá může dozvědět jinou cestou. Ovšem pro idnes je to bulvární úlovek jako hrom, to je jasné.Rv

0 0
možnosti
FVB

Fénix1 von blecha1

30. 6. 2010 8:54
Redakce, jste si jistí, že tento článek

patří do sekce revueidnes, kde se probírají bradavky, vypadnuvší prsa, zoufalé pláče a návraty zoufalců pro pobavení, cysty, silikony, umělá čela, umělé "duše" žen, oslavují se 15. náctiny slečen..., řeší se fackování ožralých "celebrit" apod. a kde jsou i diskutující naladěni na takový typ článků? 8-o8-o8-o

0 0
možnosti
KZA

Kočka z autogramiády

30. 6. 2010 9:54
Re: Redakce, jste si jistí, že tento článek

Kam bys ho zařadil do ona a zdraví. Mě hlavně připadá nedůstojné Petra Muka to stále rozpytvávat v různým braku.

0 0
možnosti
JN

chachris4

30. 6. 2010 8:37
Koukám na to ...

Tady je dnes chytrolínů ... 8-o

0 0
možnosti
H

hejhulapp

30. 6. 2010 8:55
Re: Koukám na to ...

dnes??

0 0
možnosti