Rudy Linka | foto: Petr Kozlík, MAFRA

Můj děda vymyslel a proslavil vlašský salát, vzpomíná na dětství Rudy Linka

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Ve dvaceti letech emigroval do Švédska, v Americe studoval jazzovou kytaru. Jedním z míst, kde dnes žije a má zde i televizní pořad Linka a festival Bohemia JazzFest, je už také Česko. Zde se nadchl pro polorozpadlou farmu na Šumavě, kterou zrekonstruoval na krásnou chalupu, na které točí svoji show.

Prozraďte, z jaké rodiny pocházíte?
Příbuzní z otcovy i matčiny strany se zabývali gastronomií. Můj děda Alois dokonce vymyslel a proslavil někdy ve dvacátých letech vlašský salát. Dával do něj jablka, hrášek, mrkev, sledě, pražskou šunku od kosti, nakládané okurky, domácí majonézu, sůl a pepř. Chutnal úplně jinak než ten, který se pod tím názvem dnes prodává. Vlašský tenkrát znamenalo italský. 

Co na Západě pochopíte okamžitě, je, že zodpovídáte za vše, co uděláte. I sám za sebe.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Tina