Petr Janda

Petr Janda | foto: Milan Nováček

Janda bude zpívat koledy

  • 4
Petr Janda je v jednom kole. Coby nový porotce soutěže X Factor bude vybírat poslední amatérské zpěváky, tentokrát v pražském Kongresovém centru. Mezitím si odskočí do Lucerny, kde je na sobotní večer přichystán vánoční koncert skupiny Olympic.

Vánoční koncert je dárkem pro všechny fanoušky kapely. Zazní ty největší hity, ale také vánoční koledy. V Lucerně nebude chybět ani bývalá manželka Martina s dcerou Eliškou. Ty chce mít Janda pěkně na očích a přichystal pro ně čestné místo v lóži.

Pokud jde o X Factor, má za sebou Janda již zastavení ve Zlíně, Brně, Českých Budějovicích a Ostravě. Kongresové centrum v Praze je posledním místem, z něhož vzejdou poslední semifinalisté v kategoriích 15-24 let, 25 a více let a vokálních skupin. 
 
Uletělo mu letadlo

Zpěvák a frontman Olympiku naskočil do nezvyklé role porotce po koncertování ve Švédsku a turné v USA, které připravil s kapelou pro krajany. Turné bylo zahájeno 11. října po velkých peripetiích, kdy na přestupu v Paříži muzikantům uletělo letadlo a museli z letiště v Bostonu spěchat rovnou do sálu.

Další koncerty kapela odehrála například v New Jersey, v Atlantě, na Floridě, v Miami, v Chicagu nebo v Los Angeles. V L.A. strávil Janda s manželkou Alicí tři dny u jejích příbuzných, kde ho zastihl silný vítr a teploty kolem třiceti pěti stupňů Celsia, díky nimž vznikala spousta požárů. V San Francisku naopak zažil mlhu, která se podle jeho slov odmítala hnout.