Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Je třeba se tomu postavit čelem. Dopis od policie se ale zatoulal, říká Bendig

  8:54aktualizováno  11:59
Jan Bendig (30) se poprvé vyjádřil ke kauze s napadením. Podle informací policie byl údajný listopadový útok na zpěváka na vyhlašování ankety Český slavík zinscenovaný. Jeho partner a manažer Lukáš Rejmon (39) trval ještě ve středu na tom, že neví nic o tom, že by byl incident předem domluvený. Kolegové, kteří se zpěváka zastávali, jsou situací zaskočení.

„Vím, že spousta z vás čeká na vyjádření ke kauze, která vám určitě nemůže uniknout. Nebojte, nedělám mrtvého brouka a ani ho dělat nechci. Vždy jsem s vámi mluvil otevřeně a tak tomu bude i tentokrát. Život není jen o příjemných momentech, ale i o těch, ve kterých vám není úplně hej. Ale je potřeba se k nim postavit čelem,“ napsal v pátek před polednem na Instagram Jan Bendig.

„Bohužel doposud nemám vyjádření od Policie ČR, i když ho prý už odeslala poštou. Ani dnes po několika dnech do schránky nedorazilo. Prý to může trvat ještě několik dní. Asi se ptáte, proč čekám na to vyjádření? Protože to chci uzavřít a nedělat k tomu několik dalších vyjádření. Jakmile ho budu mít, tak vám k tomu něco napíšu. Ať už je váš názor jakýkoliv a můj na tuto kauzu též, tak mě mrzí, jak se nafoukla a co se teď děje. Děkuji všem, kteří při mě stále stojí,“ dodal.

Jana Bendiga se loni po incidentu veřejně zastali například herečka Jitka Čvančarová, zpěvačky Lucie Bílá a Emma Smetana, zpěvák Matěj Ruppert či bývalá první dáma Dagmar Havlová.

Fanoušci i překvapení kolegové z branže, kteří zpěváka po údajném rasistickém útoku otevřeně podpořili na sociálních sítích, nyní čekají, jak se celá situace vyvine. Na profilech Bendiga na Facebooku i Instagramu se během středy a čtvrtka objevilo mnoho negativních komentářů, které stále přibývají a jsou průběžně promazávány.

„Cítil jsem potřebu se pana Bendiga zastat a dát to veřejně najevo. Jestli vyšlo najevo a potvrdí se, že to byl domluvený cirkus pro média, je to na svědomí Bendiga a druhého pána. Každopádně se mi to vůbec nelíbí a myslím si, že to spíš vypovídá o Bendigovi a jeho počínání,“ řekl zpěvák Matěj Ruppert pro pořad Showtime.

Bendigova kamarádka, zpěvačka Markéta Konvičková se k celé věci nechce vyjadřovat. „Nevím, jak to bylo. Nerada bych se k tomu vyjadřovala. Omlouvám se. Myslím si, že ani Honza se k tomu nevyjádřil,“ vysvětluje.

Muž v červené bundě posypal Jana Bendiga na Slavících moukou (listopad 2023)

„Já jsem byla překvapená. Ale stále říkám, že v mém věku nemám právo soudit. Že lidi udělají někdy věci, ze kterých jsme překvapení, ale záleží potom na nich, jak se k tomu do budoucna postaví,“ dodává módní návrhářka Beata Rajská.

K momentální situaci se vyjádřil i Daniel Maršalík, PR manažer televize Nova, která vysílala přímý přenos ze slavnostního galavečera. „Pokud se potvrdí, že incident byl zinscenován, jsme zklamáni, že někdo využil předávání cen Český slavík, který je již více než šedesát let oslavou české hudební scény, ke svému vlastnímu zviditelnění. Také je nám velmi líto, že zpěvák, kterému jsme dokonce dali příležitost vystoupit v programu živého přenosu, uvrhl negativní světlo na celý galavečer,“ řekl.

Jako jedna z mála se zpěváka nyní zastala bývalá miss Diana Kobzanová, manželka hokejisty Michaela Frolíka. „Prosím, nepranýřovat Bendiga. Tohle je celý jen ukázka toho, jak je celý insta svět trapný a povrchní. Přiživit se čísly na někom, kdo trpí a je utlačován. Všichni sejí vyjádření jak bába makový pole, aby líp prodali nějaký bezcenný promo kódy. Hlavně ať to sype lajky a komenty. Myslím si, že každému příčetnému bylo jasné, že je lepší držet hubu a jen se koukat. Nepoučitelný. Honzo, za mě dobrá lekce těm, co sežerou všechno a obhájili by i ho*no, jen aby se přiživili. Já jsem naštěstí na mateřské a neplatí mě spolupráce (jen Frolda, toho nesmím nas*at). Tak si můžu říkat co chci, to je tak krásný,“ napsala v pátek na Instagram.

Nejsem nácek. Šlo o něco jiného, říká muž, který útočil na Bendiga

Televize CNN Prima News ve středu večer v pořadu Showtime informovala s odkazem na mluvčího pražské policie Richarda Hrdinu o tom, že listopadový incident před vyhlašováním ankety Český slavík, při němž muž posypal zpěváka Jana Bendiga moukou a vykřikoval při tom rasistické urážky, byl zinscenovaný.

„Kriminalisté celý incident na Českém slavíkovi prověřili a detektivové z odboru extrémismu a terorismu zjistili, že oba účastníci se na celé události domluvili. Z tohoto důvodu nebyl spáchán žádný trestný čin a celý případ byl odložen. Oba jsou ale podezřelí z přestupku křivé vysvětlení a případ předáme příslušnému správnímu orgánu k prošetření. Oběma aktérům hrozí pokuta až padesát tisíc korun,“ řekl mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Bendigův manažer a zároveň partner Lukáš Rejmon zinscenování scénky ve středu po telefonickém dotazu vyvracel s tím, že je to nesmysl a o ničem neví.

Podle mluvčího policie Hrdiny však byli se situací všichni zúčastnění obeznámeni. „To, že se dopustili nějakého přestupku, a samozřejmě, že jsme ten případ odložili, tak o tom jsme všechny zúčastněné řádně obeslali. Přestupku křivého vysvětlení se dopustili dva z účastníků celého incidentu,“ uvedl.

„Čekáme na policii, proč se tak rozhodla,“ vyjádřil se Rejmon ve čtvrtek pro televizi ÓČKO.

Jan Bendig se poprvé vyjádřil ke kauze s údajným napadením (23. února 2024)

Incident se stal 24. listopadu 2023 před vyhlášením výsledků ankety Český slavík. Bendiga tehdy zasypal muž na červeném koberci moukou a počastoval ho rasistickými nadávkami. Zpěvák se následně odebral do zákulisí. Podle jeho partnera se psychicky zhroutil, na slavnostním večeru ho přitom později čekalo v přímém přenosu hudební vystoupení se zpěvačkou Monikou Bagárovou.

Po „útoku“ pokračoval Bendig ve hře dál. Tvrdil, že ho to zlomilo. „Furt nenalézám ty správný slova co k tomu říct. Mrzí mě to. Opravdu moc. To, že celej život musím stále určité lidi přesvědčovat o tom, ať mě neházejí do jednoho pytle a nekoukají na mě skrz prsty, je už někdy psychicky fakt unavující. Nebudu lhát, ale včera mě to chvíli po tom incidentu totálně zlomilo a nevěděl jsem, co si mám myslet a co dělám špatně…,“ psal Bendig na Facebooku.

Útok moukou byl podvod. Bendigovi hrozí trest, že úřady zaměstnal zbytečně

Na sociální síti se vyjadřoval i „útočník“. „Rád bych se omluvil Janu Bendigovi za to, co proběhlo teď v pátek na Českém slavíkovi. Nebylo to nic osobního a rozhodně to nebylo nic rasistického. Myslím, že žádnou narážku jsi slyšet nemohl, nevím, proč to některá média zveřejňují. Nic takového jsem neřekl,“ uvedl na Instagramu muž s uživatelským jménem Vlk Luk Proch a zveřejnil svůj snímek ze služebny policie, kam přišel podat vysvětlení.

Na internetu také kolovalo video ze srpna, na němž si Jan Bendig s útočníkem připíjí v baru. „Jana Bendiga osobně neznám, byl jednou u mě v baru. Jednou jsme si tam řekli, já jsem Lukáš, já jsem Honza, to je vše. Takže video, které koluje na internetu, o tom, jak se známe, to nic není,“ tvrdil na podzim.

Autor:
  • Nejčtenější

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

19. dubna 2024  17:06,  aktualizováno  17:43

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

24. dubna 2024  11:01

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

21. dubna 2024

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

23. dubna 2024  8:30

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

David Beckham žaluje Marka Wahlberga, žádá přes 8 milionů dolarů

20. dubna 2024  15:11

Bývalý fotbalista David Beckham (48) se s hercem Markem Wahlbergem (52) spřátelil, když se...

Nejsem svatý, říká Jon Bon Jovi. S manželkou jsme zažili vzestupy i pády

27. dubna 2024  10:50

Zpěvák Jon Bon Jovi (62) přiznal v rozhovoru pro deník Independent, že není žádný svatoušek. Jeho...

Do Bolívie jsem odešla kvůli smrti rodičů, přiznala sestra Romana Vojtka

27. dubna 2024

Mladší sestra herce Romana Vojtka (52) Edita Vojtková (49) je módní návrhářkou a žije v Bolívii. Do...

Prošla jsem si tvrdými životními zkouškami, říká violistka Jitka Hosprová

27. dubna 2024

Itálii díky třetímu manželovi považuje za svůj druhý domov. Violistka Jitka Hosprová v rozhovoru...

Jak Abrhám pomáhal, Šimek vyléval pralinky a Gott volal z krmítka. Krampol vypráví

26. dubna 2024

Premium Když se řekne Jiří Krampol, hned mi naskočí jeho role hostinského, který se v seriálu Synové a...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...