Helena Vondráčková

Helena Vondráčková | foto: Lenka Hatašová, iDNES.cz

Vondráčková zaplatila návrhářce, aby zabránila exekuci na svůj majetek

  • 19
Exekuce na majetek Heleny Vondráčkové byla podle informací televize Nova zastavena. Zpěvačka totiž zaplatila bývalé návrhářce Daně Dobřichovské požadovaných 1,2 milionu korun. Spor tím ovšem nekončí, Vondráčková chce peníze zpět, podala dovolání k Nejvyššímu soudu.

Soudní spor Vondráčkové s Dobřichovskou trvá již osm let. Podle zpěvačky jí pořadatelská firma, v níž údajně pracovala i Dobřichovská, nezaplatila zhruba 450 tisíc korun za sérii koncertů.

Soud původně nařídil Dobřichovské, aby zpěvačce zaplatila. Nejvyšší soud ale později rozhodl, že Dobřichovská nebyla za nevyplacení odměn za koncerty odpovědná, a Vondráčková musí peníze vrátit a zaplatit i soudní výlohy. Částka se tak za tu dobu vyšplhala přes milion.

Módní návrhářka Dana Dobřichovská (2011)

"Můj kolega s ní domlouval všechny podmínky a to, že mezi nimi nedošlo k vyrovnání, není má věc," uvedla pro televizi návrhářka.

Helena Vondráčková se zaplacení nejprve bránila, takže jí byly obstaveny účty a zahájena exekuce na veškerý nemovitý majetek. Nakonec ale zaplatila, a exekuci se tak vyhnula. Zpěvačka chce ovšem peníze zpět, takže podala dovolání k Nejvyššímu soudu a spor bude pokračovat.

V současné době je Helena Vondráčková na dovolené a nechce se k záležitosti vyjadřovat.

,