Harrison Ford na festivalu v Cannes

Harrison Ford na festivalu v Cannes | foto: Reuters

Harrison Ford je nejlépe placeným hercem v Hollywoodu

  • 6
Herec Harrison Ford získal ve svých šestašedesáti letech post nejlépe placeného herce mezi hollywoodskými celebritami. Na vrchol žebříčku se dostal hlavně proto, že za posledních dvanáct měsíců vydělal pětašedesát milionů dolarů, což je v přepočtu více než miliarda korun.

Tento vysoký plat obdržel herec podle Korza za roli ve filmu Indiana Jones a Království křišťálové lebky. Film po celém světe vydělal čtrnáct a půl miliardy korun. Od roku 2000 hrál Ford jen ve čtyřech filmech, a i když mu role Indiana Jonese přinesla velký úspěch, nebylo jednoduché ho přesvědčit, aby se do pokračování vrátil.

Herec v současnosti žije s herečkou Calistou Flockhartovou, která je známá ze seriálu Ally McBealová, kde hraje hlavní roli. Letos na Valentýna požádal po sedmiletém vztahu Ford svoji přítelkyni o ruku, datum svatby ale zatím ještě nestanovili. - čtěte Harrison Ford se bude ženit, vezme si seriálovou Ally McBealovou

Harrison Ford a Calista Flockhart

Harrison Ford vstoupí do manželství již potřetí. Poprvé se oženil již v roce 1964 s Mary Marquardtovou, se kterou má dva syny, Benjamina a Willarda. Čtyři roky po rozvodu si vzal scenáristku Melissu Mathisonovou a pořídil si s ní dvě děti, syna Malcolma a dceru Georgiu. Pár se rozešel po sedmnácti letech v roce 2001, oba bývalí manželé však zůstali dobrými přáteli.

10 nejlépe placených herců

1. Harrison Ford (65 milionů dolarů)
2. Adam Sandler (55 milionů dolarů)
3. Will Smith (49 milionů dolarů)
4. Eddie Murphy (43,5 milionu dolarů)
5. Nicolas Cage (43,4 milionu dolarů)
6. Tom Hanks (38,1 milionu dolarů)
7. Tom Cruise (32,7 milionu dolarů)
8. Jim Carrey (30,4 milionu dolarů)
9. Brad Pitt (30, 4 milionu dolarů)
10. Johnny Depp (30,4 milionu dolarů)

,