Götz George | foto: Profimedia.cz

V roli tvrdý komisař, v soukromí trpěl. Seriálového Schimanského osud nešetřil

Celý článek je běžně jen pro členy

Blahopřejeme, tento článek vám někdo otevřel.

Aktivovat členství
Nosil nejslavnější policejní bundu. Představitel komisaře Schimanského z cyklu Místo činu a předtím jeden z hrdinů několika mayovek. Tvář Götze George, ať už s knírem nebo bez něj, znají všichni moc dobře. Skrýval však řadu tajemství. Třeba se dlouho nemohl vyrovnat se zmizením svého otce a trvalo půl století, než se dozvěděl, co se s ním vlastně stalo.

Na jeho otce si nikdo už ani nevzpomene. Dlouho tomu ale bylo přesně naopak. Ve třicátých letech minulého století byste v Německu těžko hledali větší hereckou osobnost, než byl George August Friedrich Hermann Schulz, který si říkal Heinrich George. Rozložitý muž měl zároveň pověst kontroverzní hvězdy. Nejprve koketoval s komunismem, po nástupu Adolfa Hitlera k moci ale otočil, zahrál si v několika nacistických filmech a účastnil se oslav vůdcových narozenin.

Ve vodě se srazil s rychle jedoucím člunem s německými turisty, lodní šroub mu zle potrhal nohu. Lékaři dokonce zvažovali amputaci.

Tento text je součástí prémiového obsahu pro předplatitele. Litujeme, ale tento nasdílený článek překročil maximální počet zhlédnutí.

Získejte také iDNES Premium a pokračujteve čtení

Máte už aktivní předplatné? Přihlásit se
, Týdeník Televize