Emmanuelle Béartová (v roce 2011 a před plastickými operacemi v roce 1986)

Emmanuelle Béartová (v roce 2011 a před plastickými operacemi v roce 1986) | foto: Profimedia.cz

Francouzská kráska po zpackané operaci bojuje proti plastikám

  • 69
Osmačtyřicetiletá Emmanuelle Béartová přiznala, že si nechala upravit rty. Francouzská herečka první úpravu podstoupila už před dvaceti lety a pořád toho lituje. Nevydařené operace totiž krásce změnily obličej.

Herečka otevřeně promluvila o tom, jak podlehla tlakům ve filmovém průmyslu a snažila se zůstat krásná za každou cenu. Svoje zkrášlovací operace ale považuje za obrovskou chybu a varuje ostatní ženy před podobnou zkušeností, jakou má ona.

"Rty jsem si nechala udělat, když mi bylo 27. Byla to zpackaná práce. Je to vážná věc a nemusíte nutně předvídat všechny důsledky. Teď mě už jen myšlenka na injekci ničí. Takže nevím, jak se dostanu přes další fáze středního věku a stáří," řekla deníku Le Monde Béartová.

Emmanuelle Béartová (září 2011)

Herečka ale dlouho nechtěla o svých plastických operacích mluvit, přestože byly zjevné. Otázky ohledně fyzické krásy častokrát zamluvila.

"Krása není něco, na co se můžete spolehnout. Obvykle, když lidé říkají, že jste krásná, je to o harmonii mezi vnitřkem a vnějškem. Když jste šťastná, zamilovaná, pokud máte děti, pak možná jste krásná," řekla Béartová listu Telegraph v roce 2004.

Francouzskou herečku proslavila role ve filmu Manon od pramene, za který ve svých 23 letech získala francouzskou filmovou cenu César. Po boku Toma Cruise se objevila v Mission: Impossible a společně s Catherine Deneuve hrála ve snímku 8 žen.

Herečka má dvě děti, je vegetariánkou a bojovnicí za práva imigrantů. Ve svých 40 letech, se objevila nahá na obálce časopisu Elle a dodnes je toto vydání nejprodávanějším číslem magazínu v historii.