Eminem: Bez internetu bych si neškrtnul

Americký rebel Eminem si je vědom síly a svobody internetu. Hojně jej totiž využívá k prezentaci svých mnoha protiamerických názorů, které by mu v televizi ani v ostatních médiích jen tak neprošly. "Bez internetu bych byl stejným chudákem bez názoru na okolí jako všechny ty ostatní hudební, rádoby celebrity, jimž jde jen o špinavý americký dolary," nechala se slyšet třicetiletá raperská hvězda, známá svými hrátkami se zákony již delší dobu.
Na internetu promítá videoklip White America, v němž mimo jiné útočí na americkou vládu kvůli nerespektování základních lidských práv, protože posílá lidi umírat do válek, močí na zákony, které prošly Bílým domem, zapaluje americkou vlajku a prezidenta Bushe představuje jako prase.
Své internetové stránky používá také k mnoha dalším protiamerickým výstupům. Každý den tak na několik vteřin mohou spatřit vybraní uživatelé internetu na jeho webu speciální kódované stránky s protiamerickými hesly.
"Je to nezákonné. Já vím. Stejně tak je protizákonné kouření trávy a taky to dělám," říká k tomu Eminem, který je smířený s tím, že jeho protestní hesla zůstanou na internetu vždy maximálně několik minut.
"Někdy je ti parchanti vymažou hned, jak se nám je tam podaří umístit. Mají prsty úplně všude. Je to nechutný, jak člověka dokáží omezovat v jeho vlastních názorech," vzkázal zpěvák americké tajné službě, která jeho protiamerické "výlevy" pravidelně sleduje.



Rapper z Kansas City Eminem.

Rapper Eminem.

Motiv z obalu Eminemova CD The Marshall Mathers.

Eminem a Elton John, kteří společně vystoupili na 43. předávání cen Grammy v Los Angeles.

Eminem

Eminem.

Eminem.

Eminem.

Eminem na fotografii z obalu CD The Eminem Show (2002).

Eminem na fotografii z bookletu CD The Eminem Show (2002).

Eminem na fotografii z bookletu CD The Eminem Show (2002).

Obal alba The Eminem Show (2002).

Eminem přebírá cenu za nejlepší video roku na slavnostním ceremoniálu MTV Video Music Awards v Radio City Music Hall. (New York, 29. srpna 2002).

Eminem napadá Mobyho. Slavnostní ceremoniál MTV Video Music Awards v Radio City Music Hall. (New York, 29. srpna 2002).

David LaChapelle - Eminem.

Eminem při svém vystoupení na evropských hudebních cen televizní stanice MTV v Barceloně. (14. listopadu 2002).

Eminem při udělování evropských hudebních cen televizní stanice MTV v Barceloně. (14. listopadu 2002).

Eminem při udělování evropských hudebních cen televizní stanice MTV v Barceloně. (14. listopadu 2002).