Jáchym Kraus se svým filmovým otcem a filmovou sestrou | foto: Milan Nováček

Doleželová se odhalila, syn Krause rozbíjel hlavy

  • 7
Hereckou premiéru si na filmovém plátně odbyli v novém filmu režiséra Dušana Kleina Svatba na bitevním poli hned dva nováčci - modelka a misska Jana Doleželová a Jáchym Kraus, syn herecké dvojice Jana Krause a Ivany Chýlkové.

Jana Doleželová měla ve filmu, který měl v kině Lucerna premiéru 9. ledna, dokonce několik milostných scén s hercem Mirkem Šimůnkem, v nichž se musela dokonce i trochu odhalit. Nebyla by to ale vzorná bývalá miss, aby pečlivě nedbala na dodržení smlouvy s prezidentem Miss ČR Milošem Zapletalem a tak ukázala jen minimum ze svého dokonalého těla. 

Zato Jáchym Kraus se projevil jako pořádný rošťák. Své role vůdce dětské partičky, která bojuje s další partou ze sousední vesnice se ujal svědomitě. Házet kameny po svých protivnících a rozbíjet jim hlavy mu šlo. Z natáčení byl podle svých rodičů nadšený, za prvé ho bral jako zábavný letní tábor, za druhé nemusel chodit do školy.

Natáčení si podle vzpomínek herců i členů štábu užili zřejmě všichni do jednoho. Točilo se totiž na jižní Moravě, která je proslulá řadou sklípků. "Přepočítávali jsme, kolik sklípků připadá na jeden domek," smála se například Zlata Adamovská, známá milovnice vína.

Marek Vašut se zřejmě přepočítal. "Po předpremiéře filmu slavil až do rána, až se zranil na hlavě," omluvil jeho nepřítomnost v kině Lucerna Šimůnek.