Christian Bale v letech 2012 a 2017

Christian Bale v letech 2012 a 2017 | foto: Koláž iDNES.cz

Christian Bale je téměř k nepoznání. Kvůli roli opět ztloustl

  • 14
Christian Bale (43) patří mezi herecké chameleony. Vizuální transformaci do role nesvěřuje do rukou maskérů, ale sám podle potřeby výrazně hubne, nebo naopak přibírá.

Když se herec objevil s manželkou na filmovém festivalu v Torontu, téměř si nebyl podobný. Kvůli kilům navíc má změněné rysy v obličeji a silný krk. Navíc si nechal zesvětlit obočí.

Bale výrazně přibral kvůli roli o bývalém americkém viceprezidentovi Dicku Cheneym. Herec pro Variety Studio prozradil, že se vykrmoval spoustou koláčů, aby měl mohutnější postavu.

Christian Bale je známý tím, že kvůli roli neváhá podstoupit i extrémní změny. Už ve svém prvním významnějším filmu Americké psycho z roku 2000 strávil kvůli atletickému tělu hlavní postavy hodiny v posilovně, kterou nesnáší. Kvůli akční sci-fi Equilibrium o dva roky později zase studoval bojové umění, aby mohl věrohodně kosit stovky nepřátel.

Když se v roce 2004 Bale objevil na prvním natáčecím dnu filmu Mechanik, nemohl štáb ani režisér Brad Anderson uvěřit vlastním očím. Před nimi stála vyhublá troska s kruhy pod očima, která vypadala jako z koncentračního tábora.

Americký herec Christian Bale vlevo v roli Trevora Reznika ve filmu Mechanik (2004) a vpravo jako Patrick Bateman ve filmu Americké psycho (2000).

Bale si totiž dopřával jedno jablko a plechovku tuňáka denně a z původních 80 kilogramů zhubl na pouhých 55 kilo. On sám chtěl jít na 45, to mu ale ze zdravotních důvodů nedovolili.

Na kanadský filmový festival dorazil herec s manželkou Sibi Blazicovou (47), s níž žije 17 let. Dvojice má dvě děti - dceru Emmeline (12) a syna Josepha (3).