Adam Vojtěch s partnerkou Olgou (Karlovy Vary, 28. června 2019)

Adam Vojtěch s partnerkou Olgou (Karlovy Vary, 28. června 2019) | foto: Profimedia.cz

Exministr Adam Vojtěch je pyšným otcem, synovi dali dvě jména

  • 75
Českému velvyslanci ve Finsku a bývalému ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi se narodil syn. Dítětem se společně s jeho manželkou Olgou pyšní na fotce, kterou sdílel ve čtvrtek na Instagramu. Miminko se narodilo nikoliv ve finských Helsinkách, ale v pražské porodnici U Apolináře.

„Ten nejkrásnější okamžik,“ popsal šestatřicetiletý Adam Vojtěch fotografii na sociálních sítích, kterou oznámil příchod jeho potomka na svět.

„Je to chlapeček a jmenuje se Matyáš Antonín. Máme z něj obrovskou radost,“ prozradil Vojtěch Blesku.

Exministr zdravotnictví se se svou partnerkou oženil v říjnu roku 2019. Svatbu tehdy veřejnosti „vyzradil“ tehdejší premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš ve svém pravidelném nedělním hlášení Čau lidi.

Ministr zdravotnictví Vojtěch se oženil, svatbu vyzradil na sítích Babiš

O možném založení rodiny mluvil velvyslanec již v roce 2020, kdy serveru iDNES.cz sdělil své plány po odchodu z funkce ministra zdravotnictví. Chtěl se více věnovat své ženě.

„Určitě je v plánu i založení rodiny. Na to doteď skutečně nebyly úplně myšlenky. Až bude větší klid a život se mi vrátí do normálních kolejí, je to další výhled do budoucna,“ dodal tehdy.

Vojtěch byl ministrem zdravotnictví do září 2020, kdy ho v době pandemie vystřídal Roman Prymula. Vojtěch se však do funkce následně vrátil v květnu 2021. Vystřídal tehdy Petra Arenbergera, který se stal ministrem zdravotnictví po Janu Blatném a ve funkci vydržel necelé dva měsíce.

Ministři covidu: Zapomenuté nemovitosti, PES, oběti autonehod či Sputnik

Velvyslancem ve Finsku se Vojtěch stal loni v únoru. V pořadu Impulsy Honzy Benešovského na konci minulého roku řekl, že jsou on i jeho žena v severské zemi spokojení. Olga v Helsinkách učí češtinu. „Učí na velvyslanectví místní děti a děti krajanů, kteří chtějí, aby nezapomněli češtinu a českou literaturu. Dělá osvětu,“ uvedl Vojtěch.

VIDEO: My Way, zpěv Adam Vojtěch - Show Jana Krause (2020):