Novou Miss Universe je kráska z Venezuely, Kratochvílová je Bond Girl

  • 74
Novou Miss Universe se v Moskvě stala Gabriela Islerová z Venezuely. Česká Miss Gabriela Kratochvílová se mezi šestnáct finalistek nedostala, nicméně si odnáší alespoň titul Bond Girl.

Vítězku korunovala loňská Miss Universe, jednadvacetiletá Olivia Culpová ze Spojených států. Druhé místo obsadila kráska ze Španělska a na třetí příčce skončila reprezentantka Ekvádoru.

O korunku se v Crocus City Hall ucházelo 86 krásek z celého světa.

Gabriela Kratochvílová však neodjíždí z ruské metropole s prázdnou, odváží si šerpu a titul Bond Girl, který získala díky divákům Yamamay Swimsuit Competition na Fashion Week.

"Finálový večer a celý pobyt na soutěži v Moskvě byl pro mě jedním z největších zážitků v životě. Byla to práce a velmi cenná zkušenost. Uspěla jsem především sama u sebe. Je to právě rok, co jsem uspěla na castingu v Jihlavě a děkuji České Miss za neuvěřitelný rok a za šanci, kterou jsem dostala," řekla ke své účasti Kratochvílová. 

"Gabrielin výkon jsme po celou dobu sledovali a děkujeme jí za skvělou reprezentaci České Miss a České republiky. Těšíme na Gabrielin návrat a její účast na castinzích desátého ročníku České Miss, které startují už 23. listopadu," uvedla Jitka Bělušová, výkonná ředitelka agentury M Marketing, která je držitelem licence soutěže Miss Universe v České republice.

Krátkovlasá Češka, kterou nebylo možné na akcích v rámci soutěže přehlédnout, sbírala body před soutěží i v jejím průběhu také na mnoha fanouškovských stránkách, kde se umísťovala na vysokých příčkách. 

Česká Miss 2013 Gabriela Kratochvílová na Miss Universe v Moskvě

O Miss Universe

Miss Universe je mezinárodní soutěž krásy konaná každoročně od roku 1952. Pořádá ji Miss Universe Organization, která sídlí v New Yorku a jejími spoluvlastníky jsou televizní stanice NBC a Donald Trump. V Rusku se soutěž konala vůbec poprvé. 

Podle reakcí blogerů Miss Universe si česká kráska získala všechny svojí přirozeností, otevřeností a šarmem. Svůj pohybový talent mohla ukázat ve velkém finále při tanečních číslech, kde ji choreografka umísťovala do přední řady.

Finálovému večeru předcházely tři týdny focení, zkoušek a účasti na akcích. Kratochvílová si prohlédla Moskvu, vhazovala buly při zápase KHL a přinesla tak štěstí týmu HC Lev Praha. Navštívila dětskou nemocnici a byla vybrána mezi 10 finalistek, které se s úřadující Miss Universe Olivií Culpovou účastnily večeře ve vyhlášené restauraci Nobu.

Jako národní dar přivezla do Ruska náhrdelník od společnosti Šenýr Bijoux v národních barvách, který byl vydražen na charitativní aukci. Svým soupeřkám v soutěži přivezla přívěsky od společnosti Šenýr Bijoux ve tvaru srdíčka pro štěstí.