Renata Langmannová v Malajsii | foto: Archiv R. Langmannové

Langmannová se těší na malajského Ježíška

Atmosféru vánoc si užívá Česká Miss 2006 Renata Langmannová v Malajsii, kde reprezentuje Českou republiku na prestižní mezinárodní soutěži krásy Miss Tourism Metropolitan. O Ježíška ale ani takhle daleko od domova nepřijde.

"Malajsie je kouzelná, všude je vánoční výzdoba a slyšet jsou i koledy. Jsou to pro mě takové poněkud zvláštní Vánoce. I v této asijské zemi se lidé těší na Ježíška," řekla Renata. Dodala, že o Vánocích uspořádají organizátoři soutěže večírek, při kterém si budou dívky navzájem dávat dárky.

Renata Langmannová si pobyt v Malajsii chválí. "Je tu pěkně teplo, i když tu právě mají období dešťů," uvedla. Bydlí s kráskami ze Španělska a Panamy. "Škoda, že obě mluví anglicky jen trochu. Tak jsem se začala učit španělsky,"dodala.

V exotické Malajsii stráví Renata i Silvestra. Soupeřit o korunku miss bude se zhruba čtyřiceti dívkami z celého světa. Korunovace vítězky se uskuteční právě v poslední den roku 2007.

Renata se domů vrací 3. ledna. Ve stejnou dobu bude odlétat dvanáct finalistek České Miss 2008 do jiné asijské exotické země, Thajska, na soustředění. Na něm se budou mimo jiné fotit pro katalog soutěže a připravovat se na finálový večer, během něhož se bude 2. února příštího roku rozhodovat v přímém přenosu TV Nova o nové české královně krásy.